Iako svi najčešće koristimo kupovne njoke, ukusniji su kada se pripremaju kod kuće. U kategoriji njoki recepti , donosimo vam način pripreme kod kuće, a onda usput pročitajte i kako pripremiti njoke u umaku od gljiva.
Za pripremu vam je potrebno:
- 6 krumpira
- 1 žumanjak
- 200 g glatkog brašna
- sol
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 50 g gljiva
(FOTO: Pixabay)
Njoki recepti :
Krumpire skuhajte u kori, a znat ćete da su kuhani kada im kora popuca. Sada ih ogulite i usitnite gnječilicom za krumpire, a onda u njihdodajte žumanjak, sol i brašno. Od navedenih sastojaka umijesite tijesto, a onda ga podijelite u manje kuglice.
Svaku kuglicu razvaljajte u dugi valjak, a potom nožem izrežite tijesto na njoke željene veličine. Poslažite ih na pobrašnjenu površinu i već su spremni za kuhanje.
Ubacite ih u posoljenu vodu, a kada isplivaju na površinu, znači da su gotovi. Možete ih servirati s raznim umacima, a ako ste umijesili veću količinu, možete ih ubaciti u zamrzivačza kasnije konzumiranje.
Sada je vrijeme za pripremu umaka.
U posudipirjajte češnjak i luk, a onda dodajte nasjeckane gljive. Nakon pet minuta, sve to prelijte vrhnjem, posolite, popaprite te dodajte malo peršina i curryja.
Njoke prelijte umakom i uživajte u divnom okusu. Njoki recepti sigurno će oduševiti sve kojima ih pripremite, a ovaj je jedan od jednostavnijih.