Ostalo

Njoki recepti: Kako kod kuće pripremiti domaće njoke u umaku od gljiva?

Njoki recepti sigurno će oduševiti sve kojima ih pripremite, a ovaj je jedan od jednostavnijih

RTL.hr
01.07.2021 06:00

Iako svi najčešće koristimo kupovne njoke, ukusniji su kada se pripremaju kod kuće. U kategoriji njoki recepti , donosimo vam način pripreme kod kuće, a onda usput pročitajte i kako pripremiti njoke u umaku od gljiva.

Za pripremu vam je potrebno:

- 6 krumpira

- 1 žumanjak

- 200 g glatkog brašna

- sol

- 1 luk

- 1 češanj češnjaka

- 200 ml vrhnja za kuhanje

- 50 g gljiva

Njoki

(FOTO: Pixabay)

Njoki recepti :

Krumpire skuhajte u kori, a znat ćete da su kuhani kada im kora popuca. Sada ih ogulite i usitnite gnječilicom za krumpire, a onda u njihdodajte žumanjak, sol i brašno. Od navedenih sastojaka umijesite tijesto, a onda ga podijelite u manje kuglice.

Svaku kuglicu razvaljajte u dugi valjak, a potom nožem izrežite tijesto na njoke željene veličine. Poslažite ih na pobrašnjenu površinu i već su spremni za kuhanje.

Ubacite ih u posoljenu vodu, a kada isplivaju na površinu, znači da su gotovi. Možete ih servirati s raznim umacima, a ako ste umijesili veću količinu, možete ih ubaciti u zamrzivačza kasnije konzumiranje.

Sada je vrijeme za pripremu umaka.

U posudipirjajte češnjak i luk, a onda dodajte nasjeckane gljive. Nakon pet minuta, sve to prelijte vrhnjem, posolite, popaprite te dodajte malo peršina i curryja.

Njoke prelijte umakom i uživajte u divnom okusu. Njoki recepti sigurno će oduševiti sve kojima ih pripremite, a ovaj je jedan od jednostavnijih.