Nož i daska za rezanje najvažniji su predmeti svakog kuhara! Nikako da zapamtite da nož ne smijete ostaviti u sudoperu! Nikako! Vidite kakav je to džumbus u sudoperu. Mali trenutak nepažnje i začas se možeš ozlijediti. Poštujte to pravilo, baš kao što poštujete i ono kod kuće - izuješ cipele i staviš ih na mjesto kad dođeš u kuću", objasnio je Tomislav Špiček te po nekoliko puta u epizodama upozoravao natjecatelje na moguću katastrofu na setu.
Naime, Špiček tvrdi da je uistinu potreban jedan djelić sekunde da se natjecatelji porežu na nož jer ga nisu vidjeli među silnim čašama i tanjurima u sudoperu.
Nož treba odmah oprati čim se završi s rezanjem, i to hladnom vodom. Potom ga osušite suhom kuhinjskom krpom i stavite ga na mjesto", nastavio je savjetovati Špiček dok je obilazio radne jedinice natjecatelja.
Špičekovo oštro oko u svakoj je epizodi 'upecalo' barem jedan nož u sudoperu natjecatelja. Slušaju li ga natjecatelji barem po pitanju sigurnosti u kuhinji, doznat ćemo u novim epizodama kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' od ponedjeljka do četvrtka u 19:50 sati na RTL-u !