Ostalo

Od brze hrane do tradicionalnih specijaliteta

Zbog utjecaja raznih kultura, rasa, religija i običaja, američka kuhinja je iznimno raznovrsna i ne može se svesti pod zajednički naziv niti strogo definirati. Hamburgeri, makaroni sa sirom, razni pečeni odresci, deblje palačinke i pite od jabuka prva su pomisao mnogih kada se spomene američka kuhinja".

Press
17.02.2016 16:25

Doseljenici su sa sobom u Ameriku donijeli i specijalitete svoje domovine, a vrijeme je pokazalo koja su jela postala omiljenima, i to pojedinim regijama. Na sjeveru Amerike cijenjene su guste juhe od školjaka, odnosno plodova mora, dok su Europljani utjecali na središnji dio Amerike, pa su tamo popularna jela s utjecajem Indijanaca, poput različitih vrsta kruhova, kolača, palačinki i pita, pastrva, variva, ukiseljeno povrće poput kupusa, te mesne okruglice.

Farmeri Južnjaci skloniji su roštiljanju i kuhanju mesno-povrtnih variva u teškim loncima, a sve začinjeno paprom, čilijem i ostalim vatrenim začinima, dok je u Kaliforniji cijenjena zdrava hrana koja uključuje obilatu porciju povrća, voća i morskih plodova.