Mateja je odrasla na obiteljskom imanju nedaleko od Siska gdje je njezina obitelj uzgajala razne vrste voća, povrća te domaćih životinja. Kako kaže Mateja, kokice, purani, race i zečevi, zatim kukuruz, tikve, jabuke, grožđe i začinske trave bili su stalna postava njihove domaće obiteljske tržnice".
Danas njezina obitelj uzgaja sve kao i prije, osim životinja. No kada Mateja ne stigne otići do Siska po svježe namirnice, rado odlazi na svoju najdražu zagrebačku tržnicu – Trešnjevački plac. Kako kaže, već godinama tamo kupuje te se sprijateljila s mnogim prodavačima koji za nju uvijek sačuvaju najbolje namirnice.
Odlazak na tržnicu mi je hrana za dušu i ništa me ne može izbaciti iz takta. Tamo su ljudi koje volim. Moj ribar Stipe me uvijek nazove kada stigne friška riba, Ana iz Škabrnje ima najbolji izbor sezonskog voća. Od Darkeca iz Zagorja nabavljam sve za zimnicu. Kod Ivice kupujem mladi grah i paprike, dok me Branko i Brankica opskrbljuju gljivama", kazala je Mateja koja priznaje kako sa svojom ekipom s placa često ode na gablec gdje mogu u miru razgovarati o domaćoj hrani.
Ako ste se ikada zapitali gdje je najbolje nabaviti domaće namirnice, probajte poslušati Matejine savjete i pronaći njezine najdraže prodavače.
Ostale Matejinesavjete poslušajte već u ponedjeljak u 19:50 sati kada na RTL-u slijedi nova epizoda kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!.