Ostalo

Odličan recept za nedjeljni ručak

Baš kada nemate ideju što biste kuhali za ručak, tu smo mi! Članica žirija gastro showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!" Mateja Domitrović Sabo otkrila je jedan jednostavan i brz recept.

Press
22.10.2017 14:00

Tjestenina s vrganjima

Sastojci:

50 dag tjestenine po izboru

50 dag svježih vrganja

1 žlica suhih vrganja

10 dag maslaca

0,5 dl bijelog vina

2-3 režnja češnjaka

1 žličica timijana

Listovi peršina

Sol

Papar

2 žlice vrhnja za kuhanje

Priprema:

Vrganje narezati, prepržiti na maslacu i ostaviti sa strane. U istu masnoću dodati narezani češnjak, timijan, podliti vinom i dodati suhe vrganje. Pirjati dok ne ispari vino, dodati pečene vrganje i podliti s malo tekućine u kojoj se kuhala tjestenina. Nakon nekoliko minuta dodati nasjeckani peršin, vrhnje i malo maslaca. Začiniti po ukusu. Poslužiti s kuhanom tjesteninom.