Ostalo

Omiljeni talijanski finger food

Ovi hrskavi talijanski klasici u restoranima se najčešće poslužuju kao predjelo ili snack. Mogu se pripremiti s više različitih nadjeva, no najčešće su to rajčica, mozzarella sir, pršut ili pržena panceta. To znaju i natjecatelji showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!" Anto i Antonio, koji će večeras ovim namirnicama nadjenuti svoje bruschette i servirati žiriju.

Press
05.10.2017 19:00

Bruschette se pripremaju vrlo jednostavno i brzo, a kao nadjev se mogu iskoristiti i namirnice koje su nam pri ruci, odnosno u frižideru.

Osnova svake bruschette je tanki kruh, po mogućnosti tzv. francuz, koji se reže dijagonalno. U većini slučajeva te se šnite kruha prvo premazuju maslinovim uljem i češnjakom, pa potom zapeku u pećnici. Kao nadjev najčešće se koristi rajčica i mozarella sir s listićem bosiljka, a odlične su i bruschette s tunjevinom, pancetom, šunkom, tartufima, inćunima, raznim paštetama i mješavinom začinskog bilja.

Bruschette su slasno predjelo iz srednje Italije još iz 15. st., a danas su često viđene i kao finger food na kućnim zabavama.

Hoće Anto i Antonio dobro pripremiti ovaj talijanski specijalitet i hoće li usrećiti žiri, ne propustite doznati već u 21 sat na RTL-u!