Ostalo

Oslić recepti: Pročitajte kako ga pripremiti na dva načina

Zasigurno ćete uz ove oslić recepti promijeniti mišljenje o nimalo dosadnoj ribi

RTL.hr
19.08.2021 06:00

Iako ga mnogi doživljavaju kao dosadnu vrstu ribe, oslić to nimalo nije. Možete ga pripremati na mnogo načina, a mi vam u nastavku donosimo oslić recepti koje ćete zasigurno obožavati.

RIba

(FOTO: Pixabay)

Oslić recepti :

Oslić iz pećnice

Za pripremu vam je potrebno:

- 1 kg filea oslića

- 1 limun

- 4 kriške kruha

- 50 g ribanog sira

- 50 ml maslinovog ulja

- 1 žlica nasjeckanog peršina

- sol, papar

U posudici promiješajte ocijeđeni limun, sol i papar i time premažite filee oslića sa svake strane. Ostavite ih da se mariniraju petnaestak minuta.

Sada kruh koji ste narezali na sitne komade, peršin, maslinovo ulje i ribanac ubacite u mikser i sve zajedno dobro sameljite. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, a potom dno obložite polovicom mješavine krušnih mrvica te ubacite i filee oslića. Na ribu sada posipajte ostatke krušnih mrvica.

Posudu za pečenje ubacite u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva i pecite petnaestak minuta. Kao prilog možete pripremiti blitvu i krumpir ili krumpir iz pećnice.

Oslić a la bakalar

Za pripremu vam je potrebno:

- 500 g fileta oslića

- 1 kg krumpira

- 2 glavice luka

- 3 češnjaka

- 4 žlice maslinovog ulja

- 2 rajčice

- 200 ml bijelog vina

- peršin

- sol, papar

Filete oslića najprije prerežite na polovice, a češnjak i luk izrežite na komadiće. Ogulite krumpire pa i njih narežite na ploške. Rajčicama ogulite kožicu, a zatim ih izrežite na kockice. Peršin također nasjeckajte na sitne komade.

Sada u posudu ubacite maslinovo ulje te ga krenite lagano zagrijavati. Ubacite luk te ga pirjajte dok ne omekša. Sada na luk poslažite polovicu narezanih krumpira, a na njih filete oslića. Na oslića dodajte češnjak i dio nasjeckanog peršina, posolite, popaprite pa na vrh poslažite i ostatak krumpira.

Sastojke u posudi prelijte vinom i dodajte onoliko vode koliko je potrebno da prekrije cijeli krumpir. Ubacite i rajčicu, poklopite posudu i ostavite da kuha pola sata. Prije posluživanja, na jelo dodajte ostatak nasjeckanog peršina i uživajte u ukusnoj ribi s povrćem.

Zasigurno ćete uz ove oslić recepti promijeniti mišljenje o nimalo dosadnoj ribi.