Ostalo

Otvorio klub za sve one koji su gladni znanja o kulinarstvu

Godinu dana nakon prikazivanja na televiziji, Vericu i Dragana Jovanovića prolaznici i dalje prepoznaju na ulici kao simpatičan par iz Istre koji je svojim kulinarskim vještinama dospio do finala četvrte sezone showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'. Puno su toga naučili kuhajući za Tomislava Špičeka, Željku Klemenčić i Ivana Pažanina, što je navelo Dragana da hobi napokon pretvori u nešto više.

Press
21.06.2017 11:30

I dok je Verica preuzela vođenje obiteljskog biznisa, koji će ove godine biti bogatiji za još jedan objekt, točnije još jedan dom za starije osobe, Dragan se nastavio baviti gastronomijom. Štoviše, svoje znanje koje je stekao u RTL-ovom gastro showu, ali i od ostalih kolega profesionalnih kuhara s kojima se družio na brojnim gastro festivalima, odlučio je prenijeti drugima otvorivši klub za sve zaljubljenike u kulinarstvo.

Pročitajte još
Dragan Jovanović otvorio 'Gastro klub'

Oduvijek sam htio otvoriti klub u kojem bi se okupljala ekipa koja voli kuhati, u kojem bi se poigrali s zanimljivim jelovnicima, ali i međusobno podijelili savjete. Ta ideja je izrasla u pravi projekt kada sam otvorio 'Gastro klub'", otkrio nam je Dragan koji u sklopu kluba često surađuje s dugogodišnjim prijateljem i chefom Davidom Skokom , gledateljima RTL-a poznatijem iz showa 'Jezikova juha'.

Ovaj zanimljiv klub ekskluzivni je uvoznik za talijansku tvrtku koja proizvodi sitni kulinarski inventar, iznimno kvalitetne japanske i francuske noževe, ali i vrhunskog maslinovog ulja, tartufa, pića, pa čak i interesantnih začina kao što je, recimo, fermentirani češnjak. Sponzori klubasu renomirane tvrtke Mehrzer, Fusio, Kotany i Salvia, a Trapan i Matoševićprijatelji vinari. Uz sve navedeno,Draganova je želja da'Gastro klub' postane najbolji edukacijski centarza sve onekoji su gladni" znanja o kulinarstvu.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

U klub su dobrodošli svi oni koji žele usavršiti svoje zanimanje kuhara. Naime, zajedno s jednom privatnom edukacijskom kućom organiziramo radionice za mlade kuhare koji rade u restoranima i hotelima, a rado se odazovem i pozivu u kreiranju jelovnika za iste. Osim mene i Davida, koji ima vrhunsko znanje u pripremi ribe i ribljih jelovnika, gosti naših radionica su poznati hrvatski kuhari koji su stručnjaci za obradu namirnica, od mesa, tjestenine i povrća, pa sve do molekularne kuhinje", kazao je Dragan dodajući kako uskoro planira otvoriti i radionice za građanstvo na kojima bi kuhari amateri, između ostalog, došli na drilanje", odnosno naučili kako se pravilno tretira određena namirnica, koje vino poslužiti uz određeno jelo te ujedno i pripremiti ukusni desert uz pomoć profesionalne slastičarke.

Dragan Jovanović 321 kuhaj

Dragan je vrlo rado pozvan gost na brojnim festivalima diljem Hrvatske, gdje kuha uz bok brojnim renomiranim chefovima kao što su Veljko Barbieri, Ana Ugarković i Luka Nižetić , pobjednik Masterchefa. Ove srijede zajedno s Davidom priprema večeru s nekoliko sljedova za 60-tak ljudi u hotelu Aminess Maestral u Novigradu, a posebno ga raduje odlazak na kotlijadi na Učki gdje se natječe u timu zajedno sa suprugom Vericom i bivšim kolegom iz showa, Lukom Dančulovićem .

Draganova ljubav prema hrani odrazila se i na njegovu djecu - sin je ljubitelj raznoraznih sireva koje ponekad i sam spravlja, dok kćer često pomogne u kuhinji rezuckajući namirnice.