Članovi žirija showa Tri, dva jedan – kuhaj!" već su u prvoj epizodi kandidatima otkrili niz brzopoteznih kulinarskih savjeta. Evo nekoliko njih!
Patka ili Raca? – Razlika ne postoji - to je ista životinja. Naime, često korišten regionalan naziv za patku je raca.
Njoki od pečenog batata – Brašno. Svi ga imamo i bez njega je pečenje nezamislivo, ali trebamo biti sigurni koji tip brašna koristiti i koliko ga upotrijebiti. Kod njoka se stavlja oštro brašno i nikako ne smije ići odokativno. Treba paziti s količinom brašna jer što ga više stavite, njoki će vam biti tvrđe i suše, a tijesto bi trebalo biti nešto mekše od onog za obične njoke.
Paniranje šnicla – Smjesa za pohanje obično se sastoji od krušnih mrvica, brašna i jaja. Tihana i Nikola su svoje šnicle najprije stavili u krušne mrvice pa u jaja, no to nije dobar način. Slično tome se prave ličke šnicle, no prvo idu jaja, pa tek onda mrvice.
Bademi – Ako želimo tostirati bademe, prvo ih trebamo oguliti, položiti širom stranom na dasku i izrezati ih u obliku iglica. Narezani i tostirani bademi imaju bolji okus.
Kako pravilno ispeći meso – Pravi način je upravo onaj koji piše u receptu. No Tomislav Špiček svake sezone savjetuje da, ukoliko u receptu nije jasno navedeno, meso se gostu poslužuje ispečeno na medium.
Krvava piletina – Bilo koje meso, a da je krvavo, najopasnije je meso. Međutim, kako je Mate Janković objasnio: Krvavo pile je opasnije nego ono koje trči", te time zaključio da ne postoji ništa opasnije od sirove namirnice.
Jesu li kandidati upili savjete i kritike žirija, doznat ćemo danas, u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u 19:50 na RTL-u!