Ostalo

Parovi Crvenog tima večeras predstavljaju autorsko jelo

I kontinentalna kuhinja, o kojoj Crveni tim showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" najbolje znaju, potvrđuje pravilo da su zemljopis i gastronomija itekako povezani. Zbog oštrije klima i njezinih dugih i hladnih zima za kontinentalnu kuhinju najčešće se vežu masnija jela bazirana na mesu, pikantni začini i ukiseljeno povrće.

Press
08.02.2016 10:03

Najpoznatija su, između ostalog, pečena purica, pisanice, punjena teleća prsa, patka ili guska s mlincima, sušena pa kuhana svinjska koljenica ili krvavice s kiselim kupusom, te sarma.

Također, kroz povijest su na kontinentalnu kuhinju utjecale i mađarska, austrijska i turska gastronomija (raznovrsni gulaši, čobanci, polagana kuhanja namirnica).

Međutim, kada je u pitanju prvo predstavljanje u showu Tri, dva, jedan – kuhaj!" natjecatelji Crvenog tima nekako će zaboraviti otkud potječu. Umjesto da se dokažu u pripremi bakine kontinentalne kuhinje, članovima žirija Željki Klemenčić, Tomislavu Špičeku i Ivanu Pažaninu će na stol donijeti namirnice mediteranske kuhinje – pašticadu, lignje, masline, pršut...

Ne propustite pogledati novu epizodu Tri, dva, jedan – kuhaj" večeras u 20:45 sati na RTL-u!