Najpoznatija su, između ostalog, pečena purica, pisanice, punjena teleća prsa, patka ili guska s mlincima, sušena pa kuhana svinjska koljenica ili krvavice s kiselim kupusom, te sarma.
Također, kroz povijest su na kontinentalnu kuhinju utjecale i mađarska, austrijska i turska gastronomija (raznovrsni gulaši, čobanci, polagana kuhanja namirnica).
Međutim, kada je u pitanju prvo predstavljanje u showu Tri, dva, jedan – kuhaj!" natjecatelji Crvenog tima nekako će zaboraviti otkud potječu. Umjesto da se dokažu u pripremi bakine kontinentalne kuhinje, članovima žirija Željki Klemenčić, Tomislavu Špičeku i Ivanu Pažaninu će na stol donijeti namirnice mediteranske kuhinje – pašticadu, lignje, masline, pršut...
Ne propustite pogledati novu epizodu Tri, dva, jedan – kuhaj" večeras u 20:45 sati na RTL-u!