Kad sam se jutros probudio i vidio što sam stavio na popis namirnica i što očekujem od kandidata, moram priznati da je i mene bilo strah. Puno je tu segmenata koji stvaraju priču, puno je kremica za izraditi i bit će to malo zahtjevnije kuhanje. Ali, očekujem od njih snalažljivost i motivaciju, tako da ćemo skupa ići u taj boj!", komentirao je Ivan prije početka kuhanja.
Prema mišljenju većine natjecatelja, Ivan je zadaojako zanimljiv i vrlo neobičan zadatak. Naime, u svega 60 minuta kandidati trebaju donijeti žiriju pet načina pripreme srdele, sve na jednom tanjuru. Osim standardne frigane srdele u brašnu na ulju s aioli umakom, kandidati trebaju pripremiti i prženu srdelu u marinadi od luka i grožđica, zatim carpaccio (file od sirove srdele bez kože) na rikoli, rolanu srdelu u mišanci s tapenadom od maslina te pohanu u sezamu na brusceti s cherry rajčicom i crnim češnjakom.
Srdela na pet načina? Ako nas pitate, to su četiri načina previše! Mislim da je otišao u krajnost, neku ekstravaganciju... Za nas postoji samo jedan način pripreme srdele, a to je frigana i posoljena. Na gradele", složila su se braća Bošnjak komentirajući Ivanov današnji zadatak.
Tko će biti pravi štreber i iznenaditi žiri sa svih pet načina pripreme srdele, doznat ćemo večeras, u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!", u 20 sati na RTL-u!