Ana i Snježana priznaju da ih današnji zadatak nije iznenadio jer su kod kuće imale priliku 'čerupati' kokoši. Honorata također nije imala problema oko čišćenja fazana, za razliku od Petre , sestrični iz Siska i Marine koje su se trebale natjerati da suspregnu emocije i to vrlo brzo jer su njihovi tanjuri trebali biti spremni za kušanje u svega 60 minuta.
Kod Borisa i Marija veći problem od čišćenja fazana bilo je grožđe, koje kumovi žele poslužiti u umaku, a Jurica i Petar krenuli su u pripremu svog pijanog fazana uz dozu panike. Kod obilaska jedinica, žiri je primijetio da većina natjecatelja želi ispeći fazana u pećnici. S obzirom da je vremena premalo za takvu pripremu, Željka, Ivan i Špiček savjetovali su ih da promijene recept i pripreme ga na tavi.
Od svih natjecatelja Marina i Mario bili su najambiciozniji i odlučili su pohati prsa fazana u mrvicama od pahuljica s kremom od pastrnjaka i ukiseljenim kupinama umočene u sirupu od vinskog octa, crnog papra, anisa, limete, šećera, lovora...
Hoće li moderan pristup i inovativnost pobijediti klasiku i jednostavnost, doznat ćemo u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" večeras u 21:05 na RTL-u !