Ostalo

Pileća prsa recepti: Kako ih pripremiti na sočan način?

Pileća prsa recepti možete spremati na mnogo načina, a pročitajte kako glasi recept za umak

RTL.hr
20.08.2021 06:00

Piletina se može pripremati na mnogo načina, a u dugačkom popisu pileća prsa recepti , mi vam donosimo način pripreme piletine u umaku od gljiva.

Za pripremu vam je potrebno:

- 450 g pilećih prsa

- 120 ml vrhnja za kuhanje

- 150 g šampinjona

- 400 ml bijelog vina

- 60 g brašna

- 50 g parmezana

- 2 žlice maslinovog ulja

- 2 češnja češnjaka

- 3 žlice maslaca

- sol, papar, peršin

Gljive

(FOTO: Pexels)

Meso najprije umotajte u prozirnu foliju te ga istucite na tanke filete. Svaki komad umočite u brašno. U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac pa krenite dodavati piletinu. Sa svake je strane pecite oko 5minutasve dok ne primi zlatnu boju.

Kada je meso gotovo, izvadite ga iz tave, a u nju potom ubacite maslinovo ulje, nasjeckani češnjak i gljive pa sve zajedno dinstajte. Dodajte bijelo vino, a onda vratite piletinu i dodajte još malo češnjaka.

Nakon što zavrije, ostavite još 15 minuta da se sve zajedno prži. Još jednom izvadite piletinu pa ulijte vrhnje i naribani parmezan pa kuhajte dok umak ne postane gust. Sada vratite meso na par minuta kako bi ipiletina u umakubila vruća i vaš je ručak gotov.

Pileća prsa recepti možete spremati na još mnogo načina, ali piletina u umakuod gljiva idealan je izbor za brz ručak kada vam je ponestalo ideja.