Ostalo

Piletina recepti koje ćete obožavati

Ovi piletina recepti nisu komplicirani za pripremu, a odličan su izbor za brz i ukusan ručak

RTL.hr
24.05.2021 06:00

Mesokoje se zaista može pripremiti na bezbroj načina je piletina. Upravo je ona mnogima omiljena, a često kažu i najzdravija vrsta mesa. Mi vam u nastavku donosimo kako je pripremiti na dva načina - pohanu i u umaku od gljiva. Ako vas zanimaju ovi piletina recepti , uživajte u njima i njihovoj pripremi.

Pohana piletina

(FOTO: Pexels)

Piletina recepti :

Piletina u umaku od gljiva

Za pripremu vam je potrebno:

- 450 g pilećih prsa

- 120 ml vrhnja za kuhanje

- 150 g šampinjona

- 400 ml bijelog vina

- 60 g brašna

- 50 g parmezana

- 2 žlice maslinovog ulja

- 2 češnja češnjaka

- 3 žlice maslaca

- sol, papar, peršin

Meso najprije umotajte u prozirnu foliju te ga istucite na tanke filete. Svaki komad umočite u brašno. U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac pa krenite dodavati piletinu. Sa svake je strane pecite oko 5minutasve dok ne primi zlatnu boju.

Kada je meso gotovo, izvadite ga iz tave, a u nju potom ubacite maslinovo ulje, nasjeckani češnjak i gljive pa sve zajedno dinstajte. Dodajte bijelo vino, a onda vratite piletinu i dodajte još malo češnjaka.

Nakon što zavrije, ostavite još 15 minuta da se sve zajedno prži. Još jednom izvadite piletinu pa ulijte vrhnje i naribani parmezan pa kuhajte dokumakne postane gust. Sada vratite meso na par minuta kako bi ipiletina u umakubila vruća i vaš je ručak gotov.

Pohana piletina

Za pripremu vam je potrebno:

- pileća prsa

- 100 grama brašna

- 200 grama krušnih mrvica

- 3 jaja

- čajne žličice češnjaka

- 1 čajna žličica mljevene paprike

- sol

- papar

Za početak, pileća prsa narežite na trake debljine oko jednog centimetra te ih posolite i popaprite po želji. Zatim šnicle uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, a onda u krušne mrvice. Upravo će sloj brašna piletini dati hrskavi završetak i sočniokus, a ako želite da bude još hrskavija, umjesto krušnih mrvica za treći korak ponovno koristite brašno. Mnogi u svoju smjesu dodaju i cornflakes kako bi dobili još hrskaviji okus.

U tavu ulijte dva i pol centimetra dubok sloj ulja, a ne preporučuje se korištenje maslinovog jer bi piletina mogla poprimiti čudan okus zbog promjena koje na visokimtemperaturama nastaju u maslinovom ulju.

Piletinu nekoliko puta okrenite dok s obje strane ne primi jednaku zlatnu boju. Savjet: nemojte tavu pretrpati šniclama jer ćete time produljiti vrijeme prženja. Nakon što ste piletinu izvadili iz tave, morate ocijediti višak ulja. Mnogi to rade tako što ih polegnu na papirnate ubruse, ali neki preporučaju da ih je bolje staviti na žičani ocjeđivač ispod kojeg ste stavili papir. Tadapohana piletinaneće postati gnjecava,već će ostatihrskava.

Piletina recepti nisu komplicirani za pripremu, a odličan su izbor za brz i ukusan ručak.