Ostalo

Piletina u bijelom umaku s tjesteninom

RTL.hr
10.03.2021 06:00

Piletina se može pripremati na razne načine te kombinirati s mnogo namirnica.Kuhana piletina, pečena piletina, piletina u salati, riža ili tjestenina s piletinom, kombinacije su raznovrsne, a mi vam u nastavku donosimo kako se pravi piletina u bijelom umaku s tjesteninom.

Za pripremu vam je potrebno:

- 150 g pilećih prsa

- maslinovo ulje

- 200 g tjestenine

- 200 g vrhnja za kuhanje

- 100 ml bijelog vina

- sol

- papar

- 2 mlada luka

- parmezan

Piletina u bijelom umaku

(FOTO: Pixabay)

Piletina u bijelom umaku :

Pileća prsa narežite na manje komade pa ih popržite na maslinovom ulju te posolite i popaprite. Za to vrijeme očistite mladi luk te ga narežite na kolutiće. Kada iz tave izvadite piletinu, u istu dodajte luk pa ga pržite na masnoći od prženja i dodanoj žlici maslinovog ulja. Zatim ulijte vino, ostavite malo da ispari na vatri, a onda vratite piletinu.

Sada dodajte i vrhnje pa sve zajedno zakuhajte i začinite. Pred kraj dodajte i parmezana po želji.Skuhajte tjesteninu te je poslužite s mesom.

Umjesto tjestenine, piletina u bijelom umaku može se praviti i s njokima, a neki je vole jesti i samu ili s krumpirom.