Piletina se može pripremati na razne načine te kombinirati s mnogo namirnica.Kuhana piletina, pečena piletina, piletina u salati, riža ili tjestenina s piletinom, kombinacije su raznovrsne, a mi vam u nastavku donosimo kako se pravi piletina u bijelom umaku s tjesteninom.
Za pripremu vam je potrebno:
- 150 g pilećih prsa
- maslinovo ulje
- 200 g tjestenine
- 200 g vrhnja za kuhanje
- 100 ml bijelog vina
- sol
- papar
- 2 mlada luka
- parmezan
(FOTO: Pixabay)
Piletina u bijelom umaku :
Pileća prsa narežite na manje komade pa ih popržite na maslinovom ulju te posolite i popaprite. Za to vrijeme očistite mladi luk te ga narežite na kolutiće. Kada iz tave izvadite piletinu, u istu dodajte luk pa ga pržite na masnoći od prženja i dodanoj žlici maslinovog ulja. Zatim ulijte vino, ostavite malo da ispari na vatri, a onda vratite piletinu.
Sada dodajte i vrhnje pa sve zajedno zakuhajte i začinite. Pred kraj dodajte i parmezana po želji.Skuhajte tjesteninu te je poslužite s mesom.
Umjesto tjestenine, piletina u bijelom umaku može se praviti i s njokima, a neki je vole jesti i samu ili s krumpirom.