Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
na jednostavan način

Pinca recept - kako napraviti najpoznatiji kolač Uskrsa

Uz ovaj pinca recept više nikada nećete trčati po nju u trgovinu

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 27.4.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pinca je jedan od zaštitnih znakova uskršnjeg stola, a ako želite naučiti kako je napraviti kod kuće, u nastavku vam donosimo jednostavan pinca recept

Za pripremu vam je potrebno: 

  • 60 g šećera 
  • pola vanilinog šećera
  • malo soli 
  • 30 ml ulja
  • 100 ml toplog mlijeka 
  • 30 g grožđica
  • pola pakiranja suhog kvasca 
  • 300 g glatkog brašna
  • naribana korica pola limuna 
  • 1 jabuka 
  • 2 žutanjka 
  • 50 g maslaca
  • rum
Image
Foto: RTL
Image
RTL

(FOTO: RTL) 

Pinca recept

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije nego se bacite na pripremu tijesta, stavite grožđice u manju posudu i prelijte ih rumom pa ostavite da nabubre. U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, kvasac i sol i sve zajedno dobro izmiješajte. 

Sada u smjesu dodajte ulje, toplo mlijeko, naribanu koricu limuna, žutanjke te naribanu jabuku (koju ste ogulili). Sve zajedno sada miksajte mikserom dok se svi sastojci ne sjedine u glatku smjesu. 

Upravo se čita

Smjesu prekrijte krpom i ostavite da stoji sat vremena na toplom mjestu. Ocijedite grožđice te ih zajedno s maslacem dodajte u smjesu i ponovno sve izmiksajte. Sada ponovno prekrijte posudu te je ostavite da se tijesto diže još pola sata. 

Kada prođe potrebno vrijeme, tijesto izvadite na pobrašnjenu površinu te ga oblikujte u pravilnu kuglu. Prebacite ga u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, posipajte ga šećerom te zarežite površinu tri puta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pincu pecite 30 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Uz ovaj pinca recept više nikada nećete trčati po nju u trgovinu. 

RTL.HR/ 27.4.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba