Ostalo

Pinca recept - kako napraviti najpoznatiji kolač Uskrsa

Uz ovaj pinca recept više nikada nećete trčati po nju u trgovinu

RTL.hr
27.04.2021 06:00

Pinca je jedan od zaštitnih znakova uskršnjeg stola, a ako želite naučiti kako je napraviti kod kuće, u nastavku vam donosimo jednostavan pinca recept .

Za pripremu vam je potrebno:

- 60 g šećera

- pola vanilinog šećera

- malo soli

- 30 ml ulja

- 100 ml toplog mlijeka

- 30 g grožđica

- pola pakiranja suhog kvasca

- 300 g glatkog brašna

- naribana korica pola limuna

- 1 jabuka

- 2 žutanjka

- 50 g maslaca

- rum

Pinca - Milivoj Mumelaš

(FOTO: RTL)

Pinca recept :

Prije nego se bacite na pripremu tijesta, stavite grožđice u manju posudu i prelijte ih rumom pa ostavite da nabubre. U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, kvasac i sol i sve zajedno dobro izmiješajte.

Sada u smjesu dodajte ulje, toplo mlijeko, naribanu koricu limuna, žutanjke te naribanu jabuku (koju ste ogulili). Sve zajedno sada miksajte mikserom dok se svi sastojci ne sjedine u glatku smjesu.

Smjesu prekrijte krpom i ostavite da stoji sat vremena na toplom mjestu. Ocijedite grožđice te ih zajedno s maslacem dodajte u smjesu i ponovno sve izmiksajte. Sada ponovno prekrijte posudu te je ostavite da se tijesto diže još pola sata.

Kada prođe potrebno vrijeme, tijesto izvadite na pobrašnjenu površinu te ga oblikujte u pravilnu kuglu. Prebacite ga u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, posipajte ga šećerom te zarežite površinu tri puta.

Pincu pecite 30 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Uz ovaj pinca recept više nikada nećete trčati po nju u trgovinu.