Ako želite isprobati nešto novo, a opet ne izgubiti onaj fini pizza okus, predlažemo da iskušate naše zanimljive recepte. Jelo će i dalje imati slasni okus pizze, ali će prezentacija biti malo drugačija. Planirate li nekako druženje s prijateljima, iznenadite ih sa:
Pizza muffini
Trebaju vam:
- 2 šalice brašna
- šalice šećera
- 1 žlica praška za pecivo
- žličica soli
- 1 osušeni bosiljak
- žličice sode bikarbone
- 1 šalica sira (cheddar ili mozzarella)
- 1 šalica običnog jogurta
- 2 jaja
- šalice rastopljenog maslaca
- šalice mlijeka
- šalice isjeckane mozzarelle
- šalice šunke ili pršuta
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namastite kalupe za muffine.
Prvo pomiješajte suhe sastojke, brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, bosiljak i sodu bikarbonu. U drugoj posudi spojite jogurt, jaja i mlijeko, dodajte maslac i dobro promiješajte. Spojite suhu i mokru smjesu, dodajte sir( cheddar ili mozzarella) i šunku.
Sa dobivenom smjesom napunite kalupe do pola. Dodajte žlicu Mutti umaka za pizzu i pokrite s ostatkom smjese za tijesto. Po vrhu rasporedite mozzarellu. Pecite 10-12 minuta. Ostavite 5 minuta da se muffini ohlade i poslužite.
Pizza lazanje
Trebaju vam:
- 500 grama talijanske salame, narežite na tanke šnite
- 1 luk, nasjeckan
- 1 šalice paprike, narezane na kockice
- 3 režnja češnjaka
- 3 šalice Mutti pizza umaka
- kore za lazanje
- 200 g ricotte
- 1 šalica bosiljka, upakiran
- 3 šalice mozzarelle
Zagrijte pećnicu na 190C. Popržite salamu, izvadite kad porumeni. Na istu masnoću dodajte luk, papriku i češnjak. Pirjajte 10-ak minuta i ugasite vatru.
U lim za pečenje posložite kore za lazanje (provjerite na pakiranju je li ih potrebno prije pećnice malo prokuhati). Nastavite slagati ovim redoslijedom: ricotta, salama, mozzarella, Mutti umak za pizzu i poklopite s novim slojem lazanja. Složite ukupno tri sloja sastojaka. Završite s bosiljkom i mozzarellom na vrhu.
Pecite 35-40 minuta. Uživajte!
Pizza tost
Trebaju vam:
- Kruh
- Mozzarella
- Maslinovo ulje
- Masline
- Pršut
Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva. Kruh narežite na šnite i svaku premažite s nekoliko kapi maslinovog ulja. Rasporedite po svakoj šniti umak za pizzu, pršut i završite s mozzarellom i origanom. Pecite 4-6 minuta u pećnici i poslužite.
Bilo da radite klasičnu pizzu ili se pak odlučite na neku od ponuđenih funky varijanti, važno je imati kvalitetan umak za pizzu. Napravite sami umak od Mutti pelata ili uzmite već gotovi Mutti umak za pizzu , nećete pogriješiti. Cijeli asortiman odličnih proizvoda od rajčice pronađite na službenoj Mutti stranici i pripremite još puno finih jela s rajčicom. :)