Ostalo

Pohana piletina za prste polizati

Pročitajte recept uz koji će vam pohana piletina uvijek ispasti savršeno

RTL.hr
23.05.2021 06:00

Mesokoje se zaista može pripremiti na bezbroj načina je piletina . Kuhana piletina,pečenapiletina, piletina u salati, riža ili tjestenina s piletinom, kombinacije su raznovrsne, a mi vam u nastavku donosimo kako se pravipohana piletina.

Za pripremu vam je potrebno:

pileća prsa
100 grama brašna
200 grama krušnih mrvica
3 jaja
čajne žličice češnjaka
1 čajna žličica mljevene paprike
sol
papar

Pohana piletina

(FOTO: Pexels)

Za početak, pileća prsa narežite na trake debljine oko jednog centimetra te ih posolite i popaprite po želji. Zatim šnicle uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, a onda u krušne mrvice. Upravo će sloj brašna piletini datihrskavizavršetak i sočniokus, a ako želite da bude još hrskavija, umjesto krušnih mrvica za treći korak ponovno koristite brašno. Mnogi u svoju smjesu dodaju i cornflakes kako bi dobili još hrskaviji okus.

U tavu ulijte dva i pol centimetra dubok sloj ulja, a ne preporučuje se korištenje maslinovog jer bi piletina mogla poprimiti čudan okus zbog promjena koje na visokimtemperaturama nastaju u maslinovom ulju.

Piletinu nekoliko puta okrenite dok s obje strane ne primi jednaku zlatnu boju. Savjet: nemojte tavu pretrpati šniclama jer ćete time produljiti vrijeme prženja. Nakon što ste piletinu izvadili iz tave, morate ocijediti višak ulja. Mnogi to rade tako što ih polegnu na papirnate ubruse, ali neki preporučaju da ih je bolje staviti na žičani ocjeđivač ispod kojeg ste stavili papir. Tadapohana piletinaneće postati gnjecava,već će ostatihrskava.

Pohana piletina može biti odličan izbor u trenucima kada nemate inspiracije što kuhati, a uvijek je možete začiniti na raznovrsne načine dodajući u smjesu za pohanje sastojke po izboru.