Ostalo

'Pokušale smo, ali nismo zadovoljile očekivanja žirija'

Silvijana i Marica šesti su par koji je napustio show 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'. Iako su kod gledatelja, ali i kod samih natjecatelja, slovile kao favoritkinje, Zadranke su napustile natjecanje tik pred finale, i to sve zbog jedne krive odluke.

Press
01.12.2017 14:18

Loš odabir jelovnika u kuhoboju krivac je za naše ispadanje. Htjele smo pokazati ono što nam žiri stalno govori - da je manje zapravo više. Govorili su i da predjelo može biti jednostavno i da možemo eksperimentirati s novim namirnicama. Pokušale smo, ali nismo zadovoljile očekivanja žirija", objasnila nam je Marica gdje je bio propust u kuhoboju protiv Andreja i Marijana.

U četvrtak navečer žiri RTL-ovog kulinarskog showa je Silvijani i Marici dao vrlo niske ocjene za jednostavno predjelo od paškog sira i motara i neobičan kolač od matcha čaja i malina. I dok one tvrde kako su priželjkivale prolaz dalje, Silvijanini prijatelji i poznanici, koji su pratili svaku epizodu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', uvjereni su kako su prijateljice već na početku kuhoboja odustale od daljnjeg natjecanja.

Kako god bilo, za Silvijanu i Maricu sudjelovanje u showu bilo je jedno lijepo iskustvo. Drago im je što su imale veliku podršku ekipe iza kamera i što je Mate Janković , najdraži član žirija, bio naklonjen njihovom stilu kuhanja i što im je davao konkretne savjete.

321kuhaj

Naučile smo puno u showu. Osobno, neka jela kod kuće i dalje kuham onako kao i godinama prije sudjelovanja u showu, a neka sam poboljšala. Naučila sam dosta o načinima termičke obrade namirnica i sve češće kuham s namirnicama koje se dosad nisu mogle naći u mojoj kuhinji, poput tikve, odnosno buće", rekla je Marica, koja je i dalje u kontaktu sa svojim novim prijateljima, suparnicima iz showa. Obje se često čuju s Antom, Antonijem, Tihanom, Nikolom, Andrejem i Moranom , s kojima su se i najviše zbližile na setu showa.

Silvijanu i Maricu na ulicama Zadra prepozna i mlado i staro, svatko s hrpom radoznalih pitanja o žiriju i savjetima za recepte. Vesele ih predstojeći blagdani jer ih očekuju dva hvalevrijedna projekta, humanitarne akcije kojima se prikuplja pomoć njihovim sugrađanima.