Ostalo

Ponosni na svoje špecle

Iako se može reći da su Kinezi i Talijani najzaslužniji što je tjestenina s godinama mijenjala svoj izgled i okus, i Austrijanci imaju svoj 'konja za utrku'. Špecle su u veselom tjednu kuhanja s alkoholom pripremale su sestrične iz Siska, Ina i Dina.

Press
28.03.2016 17:53

Arheolozi tvrde kako se tjestenina počela jesti još prije 10.000 godina. Otada se mnogo promijenila, i izgledom i okusom. Za to su najzaslužniji Kinezi i Talijani, no i drugi znaju raditi dobru tjesteninu. Primjerice, Austrijanci su jako ponosni na svoje špecle . O kakvoj se tjestenini radi?

"O domaćoj tjestenine koja se jednostavno može pripremiti. Za pripremu nam treba 250 grama brašna, 2 jaja, prstohvat soli i malo vode. Ta tjestenina može biti samostalno kao glavno jelo pripremljeno sa zapečenim sirom ili špekom i vrhnje. Može biti i slatko jelo, čak možemo tortu napraviti", rekla nam jeMirjana Katančić iz restorana 'Stari Fijaker' u Zagrebu.