Ostalo

Poznati kuhar upustio se u nezaboravnu gastro-avanturu!

Vatreni Dalmatinac u raljama turske gastronomije. Otprilike tako bi se mogao opisati odlazak poznatog kuhara Ivana Pažanina u grad na dva kontinenta - Istanbul. Na tom uzbudljivom putovanju pratio ga je i "Exkluziv".

Press
30.04.2018 10:14

Možda je na prvi pogled misteriozna, no čim zakoračite u Tursku dogodit će se ljubav. Ova zemlja nudi puno više od sapunica i mesa na štapu! Od sedam kontinenata na svijetu, stanovnici Istanbula imaju privilegiju živjeti u čak dva - Europi i Aziji. No, zna se da je ogledalo naroda njihova gastronomija.

Baš zato, u istraživanje je brže bolje krenuo naš omiljeni dalmatinski kuhar Ivan Pažanin . A kakav bi Ivan bio Dalmatinac da nije prvo krenuo u ribolov! U ovoj egzotičnoj zemlji, Ivan je kušao tursku kavu i čaj, doručkovao u Europi, a ručao u Aziji, kušao donere, baklave te sladolede od kozjeg mlijeka.

"Turci konstantno kemijaju s hranom, ja bi to tako nazvao, tu im je izvor svega. Trgovci su i to im je u krvi", dodao je poznati hrvatski kuhar.

Kako se Ivan snašao u izradi turske kave i lepinja te jesu li ribe i školjke bolje u Hrvatskoj ili Turskoj, pogledajte u priloženom videoisječku: