Možda je na prvi pogled misteriozna, no čim zakoračite u Tursku dogodit će se ljubav. Ova zemlja nudi puno više od sapunica i mesa na štapu! Od sedam kontinenata na svijetu, stanovnici Istanbula imaju privilegiju živjeti u čak dva - Europi i Aziji. No, zna se da je ogledalo naroda njihova gastronomija.
Baš zato, u istraživanje je brže bolje krenuo naš omiljeni dalmatinski kuhar Ivan Pažanin . A kakav bi Ivan bio Dalmatinac da nije prvo krenuo u ribolov! U ovoj egzotičnoj zemlji, Ivan je kušao tursku kavu i čaj, doručkovao u Europi, a ručao u Aziji, kušao donere, baklave te sladolede od kozjeg mlijeka.
"Turci konstantno kemijaju s hranom, ja bi to tako nazvao, tu im je izvor svega. Trgovci su i to im je u krvi", dodao je poznati hrvatski kuhar.
Kako se Ivan snašao u izradi turske kave i lepinja te jesu li ribe i školjke bolje u Hrvatskoj ili Turskoj, pogledajte u priloženom videoisječku: