Finale je sve bliže, a napetost na 321-trgu može se nožem rezati jer je žiri showa povisio letvicu očekivanja. Više nije dovoljno iskemijati" neko jelo, već i poznavati tehnike obrade namirnica, razmišljati kako kombinirati namirnice te kako jelo prezentirati žiriju.
No, očekivanja su jedno, a stvarnosto potpuno drugo. Za titulu pobjednika bori se pet parova kuhara amatera koji se, nakon 64. epizode showa, i dalje muče s raspoznavanjem mesa peradi !
Jel' to fazan? Premali je za fazana... Možda je prepelica", pita Ivana Otta i Nikolinu , a potom i Davorku za pomoć u prepoznavanju očerupane ptice koju je uzela iz dućana. Dok je ona tražila odgovor na pitanje što točno drži u ruci, Andrea i Barbara podijelile su cijelu patku na dijelove. No, Tomislav Špiček baš i nije sretan podjelom...
Kak' ste to rastrančirale patku? Pa na karabatku vam nema mesa? Jedan je komad karabatka u temeljcu, a drugi, kažete, je u tavi. To uopće nije karabatak!", s povišenim je tonom objašnjavao Špiček Splićankama gdje su pogriješile.
Kao da nisu znale na kakve se komade perad raskomada, a to smo već odavno prošli. Već bi trebale znati kako bi to trebalo izgledati. Ako ukusno naprave jela, bit će dobro. Ali nikako nisam zadovoljan s time da, u ovom predfinalnom tjednu, ne znaju komadati perad!", priznaje Špiček koji večeras, po prvi put u showu, kuša i ocjenjuje jela natjecatelja zajedno s ostala tri člana žirija.
Tko će dobiti prvu predfinalnu desetku, a tko jezikovu juhu? Odgovore donosi nova epizoda kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!", večeras u 21:30 na RTL-u!