Špičekova taktika da kandidatima samo jednom objasni recept i postupak pripreme te da sljedećih 60 minuta uživa šetajući Tri, dva, jedan trgom propala je vrlo brzo u vodu. Natjecatelji su izdržali svega pola sata bez velikih pitanja oko pripreme kunića na tri načina zajedno s dva priloga za koji, bar većina njih, nikada nije čula. Osim što su pripremali pohane butiće, file i faširanac od kunića, natjecatelji su u zadatak dobili i dva priloga: pražetinu i pošrekane mahune.
Verica i Dragan bili su najbolji u izradi mesa – polpetice i file nisu izgubili na sočnosti, a pohani but dobio je na hrskavosti. K tome, žiri je pohvalio i njihovu kremoznu pražetinu i mahune, pa je bračni par nagradio s visokih 25 bodova. Doris i Luka, te Branka i Vladimir za nijansu su bili lošiji. Prhki faširanci i hrbat koji se topi u ustima bili su okidač za bolje ocjene, dok su kod oba para umaci i prilozi bili nedovoljno začinjeni, s premalo vrhnja ili nedovoljno pečenog luka.
I dok su prošli tjedan briljirale, ovaj tjedan su najlošije ocjene dobile kontinentalke Filipa i Petra , ukupno svega 18 za presušeno, žilavo meso, preslabo pečenu pražetinu i nezadovoljavajuće umake. Djevojke su, očito, više pažnje posvetile mesu, dok su im prilozi, kao i većini ostalih natjecatelja, pali u drugi plan.
Više nema favorita! Kandidati se moraju grčevito boriti za svaki segment jela u svakom zadatku – od prve do zadnje minute!", izjavio je Pažanin dodajući kako kod natjecatelja već sada postoji pritisak zbog skorašnjeg finala.
Tko će sutra 'kiksati', na zadatku mentorice Željke Klemenčić, doznat ćemo u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!", sutra u 20:15 na RTL-u!