Donosimo vam zanimljiv i pomalo zaboravljen recept za nedjeljni ručak člana žirija kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' i šefa kuhinje zagrebačkog restorana, Tomislava Špičeka.
Naime, riječ je o finoj pečenoj koljenici, tradicionalnom jelu našeg doma. Sve što vam treba jest svinjska koljenica, 350 g mrkve, 450 g krumpira, korijen celera, paprika, dvije glavice luka, 500 ml temeljca, 200 ml suhog bijelog vina, sol i papar.
Najprije trebamo očistiti i narezati povrće, zatim posoliti koljenicu te je popržiti u tavi. Prebaciti u lim za pečenje, preliti masnoćom od prženja i peći na 200 stupnjeva. Nakon 45 minuta prelijte je bijelim vinom te nastavite peći još 30 minuta povremeno podlijevajući juhom. U lim za pečenje dodajte krumpir i povrće. Pecite još 60 minuta.
Koljenica je sočna, mekana i ukusna! Svi je vole i ona uvijek garantira uspješanručak!