Ovi su kolačići izvrsni za grickanje uz čaj ili kavu, a pripremaju se na dva načina - s čokoladom ili limunom. Mi vam u nastavku donosimo raspucanci recept iz kojeg smo ovoga puta ipak izostavili čokoladu, no to ne znači da će kolačići ispasti manje dobri.
Za pripremu vam je potrebno:
- 300 g brašna
- 120 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 limun
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- sol
Za dekoraciju:
- kristalni šećer
- šećer u prahu
(FOTO: Pexels)
Raspucanci recept :
U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. U drugoj zdjeli mikserom izmiješajte maslac (koji ste prije toga narezali na kockice) i šećer, a kada od toga dobijete gustu kremu, ubacite jaje pa nastavite miksati. Sada dodajte i vanilin šećer, a limun iscijedite pa mu izribajte koricu i ponovno sve miksajte. Polako dodajte brašno.
Sada zdjelu prekrijte prozirnom folijom te ubacite u hladnjak na hlađenje najmanje 60 minuta. Nakon toga, bacite se na pravljenje kolačića.
Dakle, žlicom vadite smjesu te rukama formirajte veličinu raspucanaca. Najprije ih lagano uvaljajte u mljeveni kristalni šećer, a onda malo obilnije u šećer u prahu.
Sada krenite kolačiće slagati u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Između svakog kolačića ostavite malo prostora jer će se u pećnici raširiti. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite ih 12 minuta.
Raspucanci recept veoma je jednostavan za pripremu, a sigurno ćete uživati u divnim okusima ovih kolačića.