Američke palačinke prepoznatljive su po svom obliku – deblje su i manje od uobičajenih palačinki koje se pripremaju u našoj kuhinji. Debele su oko pola centimetra i karakterizira ih spužvasta tekstura. Kao i ostale palačinke, njihova priprema ne zahtjeva puno vremena, a njihove sastojke gotovo uvijek imate kod kuće.
Prave američke palačinke obično se premažu s maslacem te se slažu jedna na drugu i potom ih se prelije preljevom po želji - javorovim sirupom, medom, voćnim ili čokoladnim preljevom. Mogu se poslužiti i uz komade voća i ostalim dodacima po želji, a u nastavku možete pronaći najbolji recept za američke palačinke koji možete isprobati već ovaj vikend!
Za smjesu su vam potrebne 3 žlice šećera, 1 vanili šećer i 3 jaja. Umtite ih pjenasto, te potom u smjesu lagano umiješajte 200 ml jogurta i 100 ml mlijeka. Na kraju dodajte (odnosno zajedno prosijavajte u smjesu) 150 g glatkog brašna i 1 prašak za pecivo. Sve zajedno mikserom pomiješajte na najnižoj razini.
Palačinke obavezno pecite na srednjoj vatri. Temperatura tave nikako ne smije biti prejaka kako palačinke ne bi prebrzo izgorile izvana, a iznutra ostale polusirove.
Dobar tek!