Jedne od slastica koje su među jednostavnijimaza spremanje svakako su palačinke . Možete ih napraviti na bezbroj načina – od klasičnih s čokoladom, do proteinskih, američkih, s voćem, zapečenih...
Varijanti je zaista mnogo, a izbor prilagodite svojim preferencijama. Možete ih jesti za doručak, za desert, večeru ili međuobrok, a ako spremate slane palačinke, mogu proći i kao glavno jelo. Mi vam u nastavku donosimo recept za klasične palačinke kojih zaista nikad dosta, a vi saznajte kako će vam uvijek ispasti odlično.
Za pripremu vam je potrebno:
- 300 ml mlijeka
- 200 ml mineralne ili obične vode
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- naribana korica limuna
- malo soli
- 250 g glatkog brašna
(FOTO: Pixabay)
Najprije u posudu stavite jaja te ih potom izmutite pjenjačom ili mikserom. Nakon toga dodajte brašno, mlijeko i vodu te miješajte dok se smjesa ne sjedini. Na samom kraju dodajte limunovu koricu i sol. Sada možete krenuti s pečenjem.
Važno je imati dobru tavu kako vam se palačinke ne bi za nju lijepile. Mora biti dobro zagrijana prije nego što dodate smjesu, a premažite je s malo ulja. Po potrebi dodajte ulje u procesu, ovisno o tome koliko palačinki pripremate.
S čime ćete ih premazati i ukrasiti, vama je na volju. Dobar tek i uživajte u jednostavnom, a ukusnom desertu.