Tatarski biftek spada pod jedne od najomiljenijih svjetskih hladnih predjela. Njegova priprema uopće nije komplicirana ako znate koje sastojke trebate koristiti, a ako želite saznati kako ga spremiti, donosimo vam njegov recept.
Za pripremu vam je potrebno:
- 500 g junećeg filea (biftek)
- 80 ml suncokretovog ulja
- 3 žumanjka
- 2 žličice senfa
- polovica limuna
- 15 g kapara
- 20 g kiselih krastavaca
- 30 g medvjeđeg luka
- 10 g peršina
- 1/2 feferona
- 1 žličica konjaka
- 20 g kukuruza
- crvena paprika
- crni kim
- sol
- papar
(FOTO: Pixabay)
Na samom početku, komad bifteka očistite od masnoća i žilica, a onda ga narežite na sitne komade. Potom u posudi pomiješajte žumanjke, ulje, senf i sok od limuna, a onda naknadno dodajte sitno nasjeckane kapare, krastavce, medvjeđi luk, peršin, feferon, kukuruz i konjak.
Sve dobro izmiješajte, a onda ubacite i meso te sve zajedno začinite. Kako biste dobro izmiješali tatarski biftek , u jednoj ruci miješajte sa žlicom dok u drugoj držite vilicu i tako gnječite meso da dobijete lijepu homogenu smjesu.
Na kraju provjerite okus i po potrebi dodatno začinite.
Vaš tatarski biftek poslužite s toplim prepečencem i maslacem i uživajte u njegovim aromama.