Ostalo

Recept za tatarski biftek koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

U nastavku saznajte kako pripremiti tatarski biftek

RTL.hr
27.04.2021 06:00

Tatarski biftek spada pod jedne od najomiljenijih svjetskih hladnih predjela. Njegova priprema uopće nije komplicirana ako znate koje sastojke trebate koristiti, a ako želite saznati kako ga spremiti, donosimo vam njegov recept.

Za pripremu vam je potrebno:

- 500 g junećeg filea (biftek)

- 80 ml suncokretovog ulja

- 3 žumanjka

- 2 žličice senfa

- polovica limuna

- 15 g kapara

- 20 g kiselih krastavaca

- 30 g medvjeđeg luka

- 10 g peršina

- 1/2 feferona

- 1 žličica konjaka

- 20 g kukuruza

- crvena paprika

- crni kim

- sol

- papar

tartar

(FOTO: Pixabay)

Na samom početku, komad bifteka očistite od masnoća i žilica, a onda ga narežite na sitne komade. Potom u posudi pomiješajte žumanjke, ulje, senf i sok od limuna, a onda naknadno dodajte sitno nasjeckane kapare, krastavce, medvjeđi luk, peršin, feferon, kukuruz i konjak.

Sve dobro izmiješajte, a onda ubacite i meso te sve zajedno začinite. Kako biste dobro izmiješali tatarski biftek , u jednoj ruci miješajte sa žlicom dok u drugoj držite vilicu i tako gnječite meso da dobijete lijepu homogenu smjesu.

Na kraju provjerite okus i po potrebi dodatno začinite.

Vaš tatarski biftek poslužite s toplim prepečencem i maslacem i uživajte u njegovim aromama.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.