Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
hladna predjela

Recept za tatarski biftek koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

U nastavku saznajte kako pripremiti tatarski biftek

Image
Foto: Pixabay
RTL.HR/ 27.4.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tatarski biftek spada pod jedne od najomiljenijih svjetskih hladnih predjela. Njegova priprema uopće nije komplicirana ako znate koje sastojke trebate koristiti, a ako želite saznati kako ga spremiti, donosimo vam njegov recept. 

Za pripremu vam je potrebno: 

  • 500 g junećeg filea (biftek) 
  • 80 ml suncokretovog ulja 
  • 3 žumanjka 
  • 2 žličice senfa 
  • polovica limuna 
  • 15 g kapara
  • 20 g kiselih krastavaca 
  • 30 g medvjeđeg luka 
  • 10 g peršina
  • 1/2 feferona 
  • 1 žličica konjaka 
  • 20 g kukuruza 
  • crvena paprika
  • crni kim
  • sol 
  • papar
Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay) 

Na samom početku, komad bifteka očistite od masnoća i žilica, a onda ga narežite na sitne komade. Potom u posudi pomiješajte žumanjke, ulje, senf i sok od limuna, a onda naknadno dodajte sitno nasjeckane kapare, krastavce, medvjeđi luk, peršin, feferon, kukuruz i konjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve dobro izmiješajte, a onda ubacite i meso te sve zajedno začinite. Kako biste dobro izmiješali tatarski biftek, u jednoj ruci miješajte sa žlicom dok u drugoj držite vilicu i tako gnječite meso da dobijete lijepu homogenu smjesu. 

Na kraju provjerite okus i po potrebi dodatno začinite. 

Upravo se čita

Vaš tatarski biftek poslužite s toplim prepečencem i maslacem i uživajte u njegovim aromama. 

RTL.HR/ 27.4.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba