Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Za prste polizati!

Recepti od vrganja by Tomislav Špiček

Iskoristite sezonu vrganja i isprobajte provjerene recepte poznatog hrvatskog chefa.

Image
Press/ 26.9.2017. u 15:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U jutarnjem showu Otvorenog radija Tomislav Špiček je podijelio korisne informacije o vrganjima i izdvojio tri brza i ukusna recepta koja možemo pripremiti s tim gljivama.

Kako Špiček kaže, vrganji su najbolji u jesen iako ih se može brati i u proljeće, što on osobno ne preferira. Vrganj je iznimno bogata namirnica, energetski vrijedna kao meso. 25 dekagrama vrganja ima istu energetsku vrijednost kao 25 dekagrama mesa za šnicle. To je Špičeku jedna od najdražih namirnica jer se od vrganja mogu napraviti različita jela, pa krenimo.

Image
Foto:
Image

Salata od vrganja

Špiček: Vrganji se narežu na ploške, doda se malo bučinog ulja, malo sjeckanih lješnjaka, malo luka, malo limuna i od toga se napravi salata. Salata se servira s vrućim prepečenim kruhom i maslacem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Fritaja od vrganja

Špiček: Dobro ispeći sitno sjeckani luk na svinjskoj masti, nakon toga ubaciti nasjeckane gljive i čekati da puste vodu. Kada voda ispari, bace se jaja te posoli i začini po želji.

Upravo se čita

Image
opa!

Srce zvijezde 'Miriše na ljubav' više nije slobodno? Je li to nova Keremova djevojka?!

Juha od vrganja

Špiček: Sitno sjeckani luk se poprži na maslacu, dodaju se nasjeckani vrganji i povrtni temeljac. Kada temeljac zakipi, dodaje se mileram vrhnje i malo brašna da se zgusne. Na kraju se dodaje nasjeckani svježi peršin te sol i papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ove vrhunske, a opet jednostavne recepte svatko može spremiti kod kuće pa ne preostaje ništa drugo neko nabaviti vrganje, zavezati pregaču i tri, dva, jedan – kuhaj!

Tomeka i njegove korisne kulinarske savjete pogledajte i večeras u 21 sat na RTL-u, kada slijedi nova epizoda popularnog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
bonton oko svijeta

Kultura jedenja: pravila ponašanja za stolom

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba