Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
čokoladna rapsodija

Recepti za kolače - čokoladne slastice s kojima nema greške

Ako želite pripremiti kolače koje će svi obožavati, onda su ovi recepti za kolače pravi izbor za vas

Image
Foto: Pixabay
RTL.HR/ 20.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tražite recepti za kolače koji će oduševiti svakoga tko ih kuša? Na pravom ste mjestu! Pročitajte ih u nastavku. 

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

(FOTO: Pixabay) 

Recepti za kolače

Ledene kocke

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za pripremu vam je potrebno: 

Za biskvit: 

  • 130 ml mlijeka 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 7 žlica brašna 
  • 1 vanilin šećer
  • 7 bjelanjaka 
  • 7 žlica šećera

Za kremu: 

  • 7 žumanjaka 
  • 250 g maslaca 
  • 2 vanilina šećera
  • 8 žlica brašna 
  • 1 l mlijeka 
  • 7 žlica šećera

Za dekoraciju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
  • 300 g vrhnja za šlag 

Na samom ćete početku izraditi kremu. U jednoj posudi izmiksajte žumanjke, šećer i vanilin šećer, a potom u mješavinu dodajte brašno i dio mlijeka (ostatak mlijeka stavite kuhati). Kada mlijeko zakuha, u posudu dodajte izmiksane sastojke i nastavite kratko kuhati. Sada kremu prebacite u drugu posudu te ostavite da se ohladi. Tada u smjesu dodajte i maslac i sve dobro izmiješajte. 

Kada ste pripremili kremu, vrijeme je za biskvit. U posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, a onda u njega dodajte vanilin šećer i šećer te brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno dobro izmiješajte pa smjesu rasporedite u željeni pleh koji ste obložili papirom za pečenje. 

Biskvit pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Dok se on peče, zakuhajte mlijeko, a onda ga prelijte po pečenom biskvitu i ostavite da ga upije. Kada su i biskvit i krema gotovi, na redu je slaganje kolača. 

Ledene kocke slažu se na jednostavan način - na biskvit dodajte kremu, iznad nje izrađeno vrhnje za šlag i kolač je spreman za frižider. Najbolje ga je jesti nakon što prenoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jednostavna čokoladna torta s bademima 

Za pripremu vam je potrebno:

Za tijesto: 

  • 5 jaja 
  • 80 g maslaca 
  • 80 g šećera
  • 200 g mljevenih badema 
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice praška za pecivo 
  • 200 g čokolade
  • 2 žlice narančinog soka

Za kremu: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
  • 250 g čokolade 
  • 250 ml slatkog vrhnja 

Za čokoladnu glazuru:

  • 200 g čokolade za kuhanje 
  • 100 g maslaca 

Najprije u jednoj posudi smiksajte žumanjke, bademe, prašak za pecivo, rastopljenu čokoladu i narančin sok, a u drugoj istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Sada sjedinite smjese pa sve zajedno izlijte u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i namazali maslacem. Pecite pedeset minuta na 180 stupnjeva kako bi vaša čokoladna torta bila sočna i mekana. 

Dok se tijesto peče, vrijeme je za spremanje kreme. Dakle, zakuhajte vrhnje pa ga prelijte preko čokolade i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Sada je ostavite sat vremena da se ohladi, a onda je izmiješajte mikserom. Kada je biskvit gotov premažite ga kremom i prelijte glazurom koju ste pripremili tako što ste na pari umiješali maslac i čokoladu. 

Ovi recepti za kolače savršen su izbor za svaku priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL.HR/ 20.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču