Tražite recepti za kolače koji će oduševiti svakoga tko ih kuša? Na pravom ste mjestu! Pročitajte ih u nastavku.
(FOTO: Pixabay)
Recepti za kolače :
Ledene kocke
Za pripremu vam je potrebno:
Za biskvit:
- 130 ml mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 7 žlica brašna
- 1 vanilin šećer
- 7 bjelanjaka
- 7 žlica šećera
Za kremu:
- 7 žumanjaka
- 250 g maslaca
- 2 vanilina šećera
- 8 žlica brašna
- 1 l mlijeka
- 7 žlica šećera
Za dekoraciju:
- 300 g vrhnja za šlag
Na samom ćete početku izraditi kremu. U jednoj posudi izmiksajte žumanjke, šećer i vanilin šećer, a potom u mješavinu dodajte brašno i dio mlijeka (ostatak mlijeka stavite kuhati). Kada mlijeko zakuha, u posudu dodajte izmiksane sastojke i nastavite kratko kuhati. Sada kremu prebacite u drugu posudu te ostavite da se ohladi. Tada u smjesu dodajte i maslac i sve dobro izmiješajte.
Kada ste pripremili kremu, vrijeme je za biskvit. U posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, a onda u njega dodajte vanilin šećer i šećer te brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno dobro izmiješajte pa smjesu rasporedite u željeni pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
Biskvit pecite 20minutau pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Dok se on peče, zakuhajte mlijeko, a onda ga prelijte po pečenom biskvitu i ostavite da ga upije. Kada su i biskvit i krema gotovi, na redu je slaganje kolača.
Ledene kockeslažu se na jednostavan način - na biskvit dodajte kremu, iznad nje izrađeno vrhnje za šlag i kolač je spreman za frižider. Najbolje ga je jesti nakon što prenoći.
Jednostavna čokoladna torta s bademima
Za pripremu vam je potrebno:
Za tijesto:
- 5 jaja
- 80 g maslaca
- 80 g šećera
- 200 g mljevenih badema
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice praška za pecivo
- 200 g čokolade
- 2 žlice narančinog soka
Za kremu:
- 250 g čokolade
- 250 ml slatkog vrhnja
Za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca
Najprije u jednoj posudi smiksajte žumanjke, bademe, prašak za pecivo, rastopljenu čokoladu i narančin sok, a u drugoj istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Sada sjedinite smjese pa sve zajedno izlijte u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i namazali maslacem. Pecite pedesetminutana 180 stupnjeva kako bi vašačokoladna tortabila sočna i mekana.
Dok se tijesto peče, vrijeme je za spremanje kreme. Dakle, zakuhajte vrhnje pa ga prelijte preko čokolade i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Sada je ostavitesatvremena da se ohladi, a onda je izmiješajte mikserom. Kada je biskvit gotov premažite ga kremom i prelijte glazurom koju ste pripremili tako što ste na pari umiješali maslac i čokoladu.
Ovi recepti za kolače savršen su izbor za svaku priliku.