Ostalo

Recepti za kolače - čokoladne slastice s kojima nema greške

Ako želite pripremiti kolače koje će svi obožavati, onda su ovi recepti za kolače pravi izbor za vas

RTL.hr
20.08.2021 06:00

Tražite recepti za kolače koji će oduševiti svakoga tko ih kuša? Na pravom ste mjestu! Pročitajte ih u nastavku.

Čokoladna torta

(FOTO: Pixabay)

Recepti za kolače :

Ledene kocke

Za pripremu vam je potrebno:

Za biskvit:

- 130 ml mlijeka

- 1 prašak za pecivo

- 7 žlica brašna

- 1 vanilin šećer

- 7 bjelanjaka

- 7 žlica šećera

Za kremu:

- 7 žumanjaka

- 250 g maslaca

- 2 vanilina šećera

- 8 žlica brašna

- 1 l mlijeka

- 7 žlica šećera

Za dekoraciju:

- 300 g vrhnja za šlag

Na samom ćete početku izraditi kremu. U jednoj posudi izmiksajte žumanjke, šećer i vanilin šećer, a potom u mješavinu dodajte brašno i dio mlijeka (ostatak mlijeka stavite kuhati). Kada mlijeko zakuha, u posudu dodajte izmiksane sastojke i nastavite kratko kuhati. Sada kremu prebacite u drugu posudu te ostavite da se ohladi. Tada u smjesu dodajte i maslac i sve dobro izmiješajte.

Kada ste pripremili kremu, vrijeme je za biskvit. U posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, a onda u njega dodajte vanilin šećer i šećer te brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno dobro izmiješajte pa smjesu rasporedite u željeni pleh koji ste obložili papirom za pečenje.

Biskvit pecite 20minutau pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Dok se on peče, zakuhajte mlijeko, a onda ga prelijte po pečenom biskvitu i ostavite da ga upije. Kada su i biskvit i krema gotovi, na redu je slaganje kolača.

Ledene kockeslažu se na jednostavan način - na biskvit dodajte kremu, iznad nje izrađeno vrhnje za šlag i kolač je spreman za frižider. Najbolje ga je jesti nakon što prenoći.

Jednostavna čokoladna torta s bademima

Za pripremu vam je potrebno:

Za tijesto:

- 5 jaja

- 80 g maslaca

- 80 g šećera

- 200 g mljevenih badema

- 1 vanilin šećer

- 2 žlice praška za pecivo

- 200 g čokolade

- 2 žlice narančinog soka

Za kremu:

- 250 g čokolade

- 250 ml slatkog vrhnja

Za čokoladnu glazuru:

- 200 g čokolade za kuhanje

- 100 g maslaca

Najprije u jednoj posudi smiksajte žumanjke, bademe, prašak za pecivo, rastopljenu čokoladu i narančin sok, a u drugoj istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Sada sjedinite smjese pa sve zajedno izlijte u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i namazali maslacem. Pecite pedesetminutana 180 stupnjeva kako bi vašačokoladna tortabila sočna i mekana.

Dok se tijesto peče, vrijeme je za spremanje kreme. Dakle, zakuhajte vrhnje pa ga prelijte preko čokolade i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Sada je ostavitesatvremena da se ohladi, a onda je izmiješajte mikserom. Kada je biskvit gotov premažite ga kremom i prelijte glazurom koju ste pripremili tako što ste na pari umiješali maslac i čokoladu.

Ovi recepti za kolače savršen su izbor za svaku priliku.