Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
jedan običan, drugi s bananom

Recepti za kruh koje ćete bez problema pripremiti kod kuće

Ovi recepti za kruh veoma su jednostavni, a umjesto da koristite kupovni, okušajte se u pripremi domaćeg

Image
Foto: Pixabay
RTL.HR/ 24.5.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ima li išta bolje od mirisa tek pečenog kruha koji ispuni kuhinju u najljepšim aromama? Iako se mnogi straše njegove pripreme kod kuće, ona zapravo nije nimalo komplicirana. U kategoriji recepti za kruh, donosimo vam recept za običan kruh, ali i za jedan trenutno veoma popularan - kruh s bananama. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay) 

Recepti za kruh

Običan kruh

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za pripremu vam je potrebno: 

  • 500 grama glatkog brašna
  • 450 ml tople vode
  • 7 grama suhog kvasca 
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja

U posudu ubacite sve sastojke te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a ako vam je tijesto previše gusto dodajte vode (i obratno). 

Upravo se čita

Image
PRIJAVI SE U NOVU SEZONU!

Gdje su danas pobjednici 'Superpara'? Jedni spremaju vjenčanje, drugi ljetos dobili prinovu, a treći se bacili u poljoprivredu

Sada tijesto izvadite na pobrašnjenu površinu pa ga krenite mijesiti. Dobro ga razvaljajte, a potom formirajte kuglu koju prebacite u posudu. Prekrijte je krpom i ostavite na toplijem mjestu da se tijesto krene dizati. 

Kada vidite da se tijesto diglo, izvadite ga iz posude, a onda još jednom zamijesite. Sada pleh u kojem ćete peći kruh premažite uljem, dodajte malo brašna pa ubacite tijesto. Pričekajte dok se malo podigne, a onda pleh stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 30 minuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada kruh poprimi smećkastu boju, izvadite ga iz pećnice. 

Kruh s bananama

Za pripremu vam je potrebno:

  • 3 banane
  • 1 jaje 
  • 50 g maslaca
  • 250 g brašna 
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 2 žličice meda
  • pola žličice cimeta
  • sol

U posudi izgnječite banane, a onda im dodajte umućeno jaje, sol i otopljeni maslac pa sve zajedno dobro izmiješajte. Sada dodajte brašno, med, cimet i prašak za pecivo pa sve ponovno dobro izmiješajte pjenjačom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pleh za pečenje obložite masnim papirom pa u njega izlijte smjesu. Stavite kruh peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 40 minuta. 

Ovi recepti za kruh veoma su jednostavni, a umjesto da koristite kupovni, okušajte se u pripremi domaćeg. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
u par koraka

Raštika recept: Kako pripremiti varivo s raštikom?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba