U utorak navečer dva su natjecateljska para na trgu Tri, dva, jedan - kuhaj!" pripremala grdobinu , ribu iz našeg Jadranskog mora koja je ime dobila zbog svojeg 'grdog' izgleda (u Hrvatskoj se još naziva i vrag, vražica, vražja mater, rošpo, žaba...).
Iako vizualno ne djeluje ukusno, grdobinu karakterizira izuzetno sočno meso i malo kostiju. Idealna je za prženje, pohanje i pečenje na grilu, a osim toga, osnovni je sastojak riblje juhe i brudeta.
Najčešće se prodaje očišćena s obzirom da čak 2/3 njene težine otpada na glavu. I natjecatelji su u svojim košaricama dobili očišćenu grdobinu, no svejedno joj je trebalo odstraniti kožu i peraje. Chef i član žirija Mate Janković primijetio je da se Bada i Toca muče s čišćenjem pa je supružnike iz Slavonskog Broda savjetovao da kožu muški" oderu.
Kako se pravilno čistiovamorskarospija, pogledajte u priloženom videu: