Ostalo

Riblje delicije: Delikatna namirnica koja traži posebnu pažnju

Riba je svakako zdrava, korisna, ali i zahtjevna namirnica. Njezinu pravilnu pripremu prati cijeli niz sitnih trikova i kulinarskih tajni.

Dobar tek
27.04.2018 17:46

Zbog sitnih kostiju, ali i specifičnog mirisa tijekom pripreme, riba ne spada u namirnice omiljene svima.

Kako bi poboljšali svoja riblja jela i izbjegli neugodne situacije tijekom kuhanja, isprobajte neke od ovih trikova:

1. Za bolju aromu, u riblju juhu pred kraj kuhanja dodajte nekoliko kapi soka od limuna;

2. Okus ribljih polpeta podignut će sitno sjeckani i propasirani luk dodan u mljeveno riblje meso;

3. Kako bi uklonili snažan riblji miris tijekom prženja, u ulje stavite jedan oguljeni i na kocke narezani krumpir;

4. U lonac u kojem se kuha riba možete dodati malo mlijeka, što jelu daje nježniji i delikatniji okus;

5. Riba pržena na tavi bit će posebno ukusna ako ju prije pečenja nakratko ostavite u mlijeku, panirate brašnom i pržite u vrućem ulju;

6. Dok sklisku ribu čistite od ljuski, umočite prste u sol i riba vam neće iskliznuti iz ruku;

7. Riba se tijekom pečenja neće zalijepiti za tavu ako u masnoću na kojoj ju pečete stavite malo soli;

8. Riblji miris s daske za rezanje, pribora za jelo ili lonaca možete ukloniti ako ih obrišite s limunovim sokom ili octom i vodom;

9. Ribu je bolje odmrzavati na sobnoj temperaturi jer riba uronjena u hladnu ili toplu vodu drastično gubi hranjive tvari, ali i povećava težinu od čega se vlakna ribljeg mesa odvajaju.

Još odličnih savjeta pročitajte na portalu Dobar tek .