Zbog sitnih kostiju, ali i specifičnog mirisa tijekom pripreme, riba ne spada u namirnice omiljene svima.
Kako bi poboljšali svoja riblja jela i izbjegli neugodne situacije tijekom kuhanja, isprobajte neke od ovih trikova:
1. Za bolju aromu, u riblju juhu pred kraj kuhanja dodajte nekoliko kapi soka od limuna;
2. Okus ribljih polpeta podignut će sitno sjeckani i propasirani luk dodan u mljeveno riblje meso;
3. Kako bi uklonili snažan riblji miris tijekom prženja, u ulje stavite jedan oguljeni i na kocke narezani krumpir;
4. U lonac u kojem se kuha riba možete dodati malo mlijeka, što jelu daje nježniji i delikatniji okus;
5. Riba pržena na tavi bit će posebno ukusna ako ju prije pečenja nakratko ostavite u mlijeku, panirate brašnom i pržite u vrućem ulju;
6. Dok sklisku ribu čistite od ljuski, umočite prste u sol i riba vam neće iskliznuti iz ruku;
7. Riba se tijekom pečenja neće zalijepiti za tavu ako u masnoću na kojoj ju pečete stavite malo soli;
8. Riblji miris s daske za rezanje, pribora za jelo ili lonaca možete ukloniti ako ih obrišite s limunovim sokom ili octom i vodom;
9. Ribu je bolje odmrzavati na sobnoj temperaturi jer riba uronjena u hladnu ili toplu vodu drastično gubi hranjive tvari, ali i povećava težinu od čega se vlakna ribljeg mesa odvajaju.
Još odličnih savjeta pročitajte na portalu Dobar tek .