Poznatiji i kao stakleni rezanci, ova vrsta tjestenine iznimno je zdrava jer sadrži vrlo nizak udio masnoće i nimalo glutena. Rižini rezanci imaju vrlo malo kalorija, sadrže proteine i dijetalna vlakna, a količina šećera je zanemariva. No, važno je istaknuti da način kuhanja može povećati masti, jer rižini rezanci upijaju masti onoga s čime se kuhaju.
Izrađeni od samo dva sastojka - bijelog rižinog brašna i vode. Mogu se pržiti, koristiti u juhama ili pak s raznoraznim umacima. Imaju delikatniju teksturu i okus za razliku od pšenične tjestenine, pa valja pripaziti da ih se pravilno termički obradi, odnosno ne prekuha jer će postati ljepljivi. Ako ne želite da se lijepe, posipajte ih s malo sezamovog ulja.
S obzirom na blag okus, umake i meso koje koristite uz rezance slobodno jače začiniti, baš kao što će večeras natjecateljima savjetovati i chef Ivan Pažanin.