Zbog svog blagog okusa i cjenovne pristupačnosti, šampinjoni su među najzastupljenijim gljivama u kuhinji. Može ih se pripremiti na bezbroj načina - kao prilog, glavno jelo ili dio umaka. U nastavku vam donosimo jednostavan šampinjoni recept za njihovi pripremu u pećnici.
Za pripremu vam je potrebno:
- 1 kg šampinjona
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka
- sol, papar, svježi peršin
(FOTO: Pixabay)
Šampinjoni recept :
Najprije u zdjeli izmiješajte šampinjone s maslinovim, peršinom, solju i paprom,a onda ih prebacite u pleh i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko pola sata (dok ne porumene).
Kada ih izvadite iz pećnice, posipajte po njima još nasjeckanog peršina i vaši su šampinjoni spremni za posluživanje.
Ovaj šampinjoni recept može vam poslužiti kao jednostavan i veoma ukusan prilog.