Restoran La Playa", pod Draganovim vodstvom, nije bio suviše složan u utorak navečer. Željko se ovaj put suzdržao komentiranja pripreme svog zadatka, pa je za svaku sitnicu, od prženja luka na ulju do serviranja tražio savjet šefa kuhinje. Nije nametao svoje ideje, već je odlučio pred goste servirati lazanje po Draganovim uputama. No, kako je vrijeme odmicalo, činilo se da bi najveći problem mogla biti Veričina kriva procjena kod pripreme kreme za tiramisu. Četiri čaše s desertom imale su manju količinu kreme nego ostale, pa su ih uz Draganovo odobrenje ipak poslužili jednom stolu uz šarmantnu 'konobarsku' priču kako su jagode u desertu slatke kao i gošće".
U međuvremenu, u restoranu Fjaka" pureće lazanje za predjelo su bile pun pogodak jer su sadržavale malo bogatstvo namirnica i začina. Glavno jelo nije previše oduševilo i goste i žiri, jer ni 75 minuta kuhanja ossobuca nije bilo dovoljno da ono pusti svoje sokove, meso omekša, a saft bude ukusniji". Najbolja karika njihovog jelovnika svakako je bio odličan tiramisu s malinama, u kojem su Doris i Luka pokazali kako ipak slušaju na satu kulinarstva – ukusna krema se topila u ustima, a omjer kreme, voća i piškota je bio precizno odrađen". Ne smije se zaboraviti i listić mente na vrhu kreme (koji se namakao u vodi), detalj koji je žiriju itekako upao u oko.
Gosti su odlučili: Fjaka" je bila bolja od La PLaye" 109:106! Tako u sljedećoj epizodi izlaz iz dvoboja traže Vlado i Drago, Verica i Dragan te Snježana i Željko. Tko će iznenaditi žiri i druge natjecatelje (prema čijim receptima kuhaju), doznat ćemo u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" u 20 sati na RTL-u!