Sataraš je jelo koje se već generacijama pravi na našem području. Mnogima je drag jer se može pripremati s raznim namirnicama, a veoma je pogodan za vruće, ljetne dane kada volimo jesti laganu hranu. U nastavku vam donosimo recept za klasičan sataraš s kojim ne možete pogriješiti.
Za pripremu vam je potrebno:
- 500 g paprike
- 500 g rajčice
- 2 crvena luka
- sol
- papar
- ulje za prženje
(FOTO: Pixabay)
Na početku se baciteza pripremu rajčica. Dakle, u jednu posudu ulijte vodu pa je stavite na vatru da zakuha. Rajčice narežite na četiri jednaka dijela pa ih ubacite u zakuhalu vodu (koju ste sada maknuli s vatre). Ogulite luk pa ga narežite na ploške, a onda i paprike na trakice. Sada rajčice izvadite iz vode te impolako ogulite kožicu i narežite ih na sitne komade.
Pripremite posudu za prženje u koje dodajte ulje. Kada se zagrije, ubacite luk, a nakon desetak minutai paprike. Dobro sve promiješajte pa nakon 15 minuta dodajte rajčice te kuhajte 30 minuta uz lagano miješanje.
Vaš sataraš začinite po izboru i ručak je gotov. Inače, neki u ovu povrtnu mješavinu vole dodati patlidžane, tikvice ili neko drugo povrće, a proces pripreme je jednak. Savjet plus: uvijek pripazite da se povrće previše se omekša jer nećete dobiti sataraš, većkašu.