Sataraš se može posluživati kao prilog mesnom jelu, ali i kao glavno jelo. Idealan je za ljubitelje povrća, a u kategoriji sataraš recepti , saznajte kako zvuči onaj originalan.
Za pripremu vam je potrebno:
- 500 g rajčice
- 500 g paprike
- 1 glavica luka
- povrtni dodatak jelima
- sol, papar
- maslinovo ulje
(FOTO: Pixabay)
Sataraš recepti :
Operite paprike i rajčice pa ih narežite na komadiće. Luk također nasjeckajte na komadiće pa ga ubacite u tavu na maslinovo ulje. Pirjajte ga dok ne omekša, a onda mu dodajte papriku. Kada i ona omekša, dodajte rajčice i povrtni dodatak jelima. Sve miješajte dok tekućina povrća ne ispari. Posolite i popaprite po želji i vaš je sataraš gotov.
Neki dodaju listiće parmezana ili mozzarelle, serviraju ga uz pečeni kruh, ali dobar je i u kombinaciji s rižom ili tjesteninom. Sataraš recepti mogu se razlikovati prema povrću koje koristite, ali ovo je originalni recept koji je gotov u tren oka.