Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SAVJET CHEFA ZLATA VRIJEDAN!

Savršeno pečeni odojak – Špiček savjetuje kako do hrskave kožice!

Odojak je definitivno omiljeno tradicionalno jelo u brojnim obiteljima, a kako do hrskave kožice, chef Tomislav Špiček donosi nekoliko osnovnih pravila.

Image
Press/ 21.11.2017. u 16:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U utorak navečer u popularnom showu „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, u tjednu sraza restorana, Andrej i Marijan pripremaju odojka za glavno jelo momačke večeri. Kako bi ova večer momcima ostala u najljepšem sjećanju, otac i sin dat će sve od sebe da lijep komad odojka sprave sočno i valjano začinjeno.

Zna se da uspjeh dobro pečenog odojka ovisi o hrskavoj kožici, a kako bi Andrej i Marijan to postigli, Tomek im je otkrio nekoliko pravila.

 „Moja iskustva govore da se odojak ne okreće, već se polijeva masnoćom a pri kraju pečenja treba ga na jačoj temperaturi zažariti i upravo tako se dobiva hrskava kožica!“, otkrio je Tomek, veliki ljubitelj ovakvog pečenja te je savjetovao Andreja i Marijana da zagriju pola litre ulja kojim će potom polijevati odojka, i to na onim dijelovima gdje je kožica mekana. Kako Tomek kaže, upravo na taj način dobiva se hrskava kožica.

Koje sitnice trebate znati da biste dobili sočnog odojka, kako obogatiti okus mesa i kako će ono zadržati sve okuse, provjerite sami u priloženom videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Press/ 21.11.2017. u 16:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Poznati chef savjetuje

Zaboravite na štapni mikser prilikom izrade pire krumpira!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba