Ostalo

Schwarzwald torta - kombinacija čokolade i voća koja ostavlja bez daha

Slastica koja će sigurno sve oduševiti je Schwarzwald torta, stoga naučite kako je pripremiti

RTL.hr
07.03.2021 06:00

Upravo je Schwarzwald torta mnogima najomiljenija koju su ikada probali. Ova njemačka slastica odlična je kombinacija voća i čokolade te će oduševiti svačije nepce. Postupak spremanja je malo kompliciraniji, ali finalan rezultat apsolutno vrijedi truda.

Za pripremu vam je potrebno:

Za biskvit:

- 6 jaja

- 60 g brašna

- 60 g gustina

- 150 g šećera

- 60 g kakaa

- 5 žlica soka od višnje

- 5 žlica rakije od višnje

- 1 žličica praška za pecivo

Za nadjev:

- 250 ml soka od višnje

- 350 g očišćenih višanja

- 5 žlica šećera

- pola žličice cimeta

- 2 žlice gustina

- 5 žlica vode

Za namakanje:

- 200 ml soka od višnje

- 300 ml vrhnja za šlag

- 3 vanilina šećera

Za dekoraciju:

- čokolada

- višnje

- 500 ml vrhnja za šlag

Schwarzwald torta

(FOTO: Pexels)

Vaša će Schwarzwald torta imati nekoliko faza pripreme. Za početak, bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a žumanjke pomiješajte sa šećerom u drugoj posudi. Sada spojite smjese u jednu posudu, dodajte sok i rakiju od višnje te ih pomiješajte. U novu posudu dodajte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao, sve dobro pomiješajte i dodajte u smjesu jaja. U svoj kalup postavite papir za pečenje te u njega ulijte pripremljenu smjesu. Pecite gaod 25 do 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Ako želite provjeriti je li smjesa pečena, u biskvit zabijtečačkalicu - kadaostane suha, možete kalup izvaditi iz pećnice.

Sada biskvit prerežite na tri jednaka dijela i svaki natopite sokom od višnje. Vrijeme je za pripremu nadjeva. U lonac ubacite višnje, sok od višnje, šećer i cimet te ih zajedno kuhajte. Dokle sa strane izmiješajte gustin s vodom, a kada višnje počnu kuhati, u njih dodajte gustin i miješajte dok ne zgusne. Dok je još vruć, nadjev stavite preko biskvita te ga ostavite da se ohladi. Sada izradite 300 ml vrhnja za šlag i dodajte vanilin šećer.

Na prvi biskvit s nadjevom rasporedite polovicu šlaga, a na drugi stavite ostatak. Na vrh dodajte treći biskvit pa sve lagano pritisnite rukama. Izradite 500 g vrhnja za šlag te njime premažite tortu (a malo ostavite i za dekoraciju).

Sada pripremite čokoladu za dekoraciju tako da je izribate ili postružete nožićem. Dio čokolade prilijepite rukom za bočne strane torte, a na površinu stavite pripremljeni šlag. Na sredinu onda rasporedite ostatak izribane čokolade. Za kraj, višnje postavite na šlag.

Vaša Schwarzwald torta spremna je za posluživanje.