Ostalo

Sedam Špičekovih brzopoteznih kulinarskih savjeta

Alfa i omega showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!" pripremio je sedam savjeta koje svi trebamo znati.

Press
13.02.2016 16:08

Bučino ulje se super slaže uz grah salatu, ali i uz sve što je mliječno, pa čak i sa sladoledom od vanilije.

Za roštilj preporučujem teleću jetru, svinjsku vratinu i dobro mljeveno meso. Ali pripazite da je žar jak, a priprema kratka.

Mladi krumpir u sebi puno vode pa je najbolji za pečenje. Ne treba ga guliti.

U pire krumpir obvezno ide mlijeko .

Luk je najbolji začin za teža jela: gulaš, paprikaš, čobanac. Dalmatinska kapula blaži, pa je odličan za salatu od hobotnice. Luk šalotka je odličan za blage umake, a luk srebrenac se može jesti i sirov. Naravno, mladi luk najbolje ide uz šunkicu.

Tamo gdje trebaš jako zagrijati masnoću nema mjesta maslinovom ulju . Osobno ga koristim samo u pirjanju povrća i mesa.

Nije dobro naknadno soliti meso koje se ispeklo u pećnici. Odojka, vratinu svinjsku mora se posoliti u sirovom stanju prije pečenja, kako bi meso bilo i slano i sočno.