Bučino ulje se super slaže uz grah salatu, ali i uz sve što je mliječno, pa čak i sa sladoledom od vanilije.
Za roštilj preporučujem teleću jetru, svinjsku vratinu i dobro mljeveno meso. Ali pripazite da je žar jak, a priprema kratka.
Mladi krumpir u sebi puno vode pa je najbolji za pečenje. Ne treba ga guliti.
U pire krumpir obvezno ide mlijeko .
Luk je najbolji začin za teža jela: gulaš, paprikaš, čobanac. Dalmatinska kapula blaži, pa je odličan za salatu od hobotnice. Luk šalotka je odličan za blage umake, a luk srebrenac se može jesti i sirov. Naravno, mladi luk najbolje ide uz šunkicu.
Tamo gdje trebaš jako zagrijati masnoću nema mjesta maslinovom ulju . Osobno ga koristim samo u pirjanju povrća i mesa.
Nije dobro naknadno soliti meso koje se ispeklo u pećnici. Odojka, vratinu svinjsku mora se posoliti u sirovom stanju prije pečenja, kako bi meso bilo i slano i sočno.