Ostalo

Servirajte jelo baš poput pravih kuhara!

Mnogo je načina prezentacije jela, no malo tko zna koji je najbolji i najpravilniji način. Osim pripreme ukusne hrane, žiri showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" uči kandidate kako servirati svoje jelo na što bolji mogući način.

Press
23.09.2017 10:00

Izgled jela jedan je od najbitnijih faktora u kulinarstvu, jer upravo taj izgled može odbiti ili privući gosta. Baš kako stalno ponavljaju članovi žirija Tri, dva, jedan – kuhaj!" Mateja Domitrović Sabo, Mate Janković i alfa i omega showa Tomislav Špiček, uz dobar okus jela, bitna je i prezentacija istoga.

Samim time, donosimo vam pet bitnih pravila, koji žiri gotovo svakodnevno ponavlja, jer kako kažu, ovih se pravila treba dobro pridržavati prilikom serviranja.

1. Tanjur nikako ne smije biti natrpan hranom, no ne smije biti niti skroman.

2. Rubni dio tanjura uvijek treba biti prazan.

3. Umaci i salate treba poslužiti odvojeno.

4. Treba osigurati kontrast boja na tanjuru

5. Bilo bi dobro pomiješati mekano i hrskavo, svijetlo i tamno, te veliko i sito.

Potrudite se oko svojih jela, jer jedino ona osvajaju goste!", kazao je Špiček i to već nekoliko puta kuharima amaterima, koji svakodnevno teže ka savršenstvu. Bez obzira što je riječ o kuharima amaterima, svatko od njih treba biti upoznat s osnovnim pravilima kulinarstva.

Hoće li kandidati showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" naučiti pravilno servirati tanjur, doznat ćemo već od ponedjeljka, 2. listopada u 21 sat, na RTL-u!