Ostalo

Silvijana i Marica večeras pripremaju hlapa

Ove dvije prijateljice posjetile su mnoge strane zemlje te isprobale različite svjetske kuhinje. Na kavi im je najdraža tema za razgovor upravo kuhanje i komentiranje novih recepata pa im pripremanje vrhunsku morske delicije ne bi trebao biti problem.

Press
11.09.2017 19:00

Dosta putujem pa sam tako isprobala raznu hranu. Između ostalog, spremala sam kitovinu i mnoge norveške te litvanske recepte koji su nama nepoznati i totalno drugačiji od naših", otkrila nam je Marica koja voli isprobavati i kuhati nove recepte. Najdraža kuhinja joj je francuska jer obožava puževe i maslac, ali voli jesti i litvansku kuhinju koja je vrlo kisela jer se koristi puno kiselog vrhnja, što Marici odgovara.

Za razliku od svoje prijateljice, Silvijana kaže kako je ona pobornik 'ekvatorijalne kuhinje' – kuhinje svih zemalja koje se nalaze uz ekvator. Volim puno začina, puno povrća, puno morskih plodova. Volim grčku kuhinju, sicilijansku, napolitansku i kuhinju zemalja sve do Meksika", kazala je Silvijana.

Iako si možda nisu suputnice na svim putovanjima, prijateljice kažu kako uvijek rado zajedno razmjenjuju nova kulinarska iskustva i recepte te su im to glavne teme kada sjednu na kavu.

S obzirom na to da obje imaju široko i šaroliko kulinarsko iskustvo, priprema hlapa za ove Zadranke biti će samo još jedna prilika da dokažu svoje znanje i oduševe žiri.

Na koji način će Silvijana i Marica spremiti ovu vrhunsku morsku namirnicu, pogledajte večeras u 21:10 sati na RTL-u!