Ostalo

Silvijana i Špiček sporazumjeli se na tečnom latinskom jeziku

Tomek je htio provjeriti znaju li Zadranke s kojim dijelom teletine pripremaju peku, a one su mu štreberski odgovorile na jeziku koji su koristili drevni Rimljani.

Press
23.11.2017 15:00

Tomeus Špičekus (lat.), jd. – poznati hrvatski chef i iskusni član žirija 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' – ta definicija stajala bi u rječniku stranih riječi i označavala vrsnog poznavatelja kulinarstva koji uvijek voli provjeriti znanje kandidata u showu.

Silvijana i Marica u srijedu su pripremale teletinu ispod peke, a Špičeka je zanimalo znaju li kojim komadom mesa raspolažu te kako se zove teleći but. Silvijana ga je dočekala spremna te mu je rekla da danas prirpremaju lopaticu ili, kako oni kažu, 'špaletu', a teleći but zvao bi se 'gluteus maximus' na latinskom jeziku.

Otkačena Zadranka nije ni slutila da hrvatski chef dobro vlada tim drevnim jezikom.

Silvijana i Marica su počele koristiti latinski jezik, a one ne znaju da ja latinski pričam kao zagorski!", kazao je Tomek.

Prijateljice su pohvalile chefa da izvrsno napreduje sa stranim jezicima te da će do kraja showa postati pravi poliglot!

Hoće li se i danas bacati latinski izrazi ili u kuhoboju neće biti mjesta za šalu? Večerašnje eliminacije ne propustite pogledati u 21:40 sati na RTL-u!