Ostalo

Škola kuhanja: Otkoštavanje pilećeg batka i zabatka

Otkoštavanje mesa je većini komplicirana operacija. Nakon što pogledate ovaj video, više nikada nećete imati problema s otkoštavanjem pilećih bataka.

Dobar tek
2018-02-28 10:27

1. Kod otkoštavanja batka i zabatka je važno da znate konstrukciju mesa. Zarežite nožem mjesto na kojem se nalazi zglob batka i zabatka ali ne do kraja.

2. Otkoštavanje započnite sa zabatkom na način da zarežete meso do kosti te nakon toga vrhom noža stružete meso uz kost s obje strane. Kada ste oslobodili kost s karabatka, krećete s otkoštavanjem batka. Vrhom noža zarežete uz hrskavicu prema sredini kako bi mogli izvaditi kost. Odstranite zaostale hrskavice te višak kože kako biste dobili što ljepši komad mesa za peći.

3. Kako bi batak i zabatak pravilno pripremili, zarežite deblje dijelove mesa jer će se na taj način ravnomjerno ispeći. Lagano zarežite žilice kako tokom pečenja ne bi došlo do skupljanja mesa.

4. Začinite po želji ovisno o tome za koje ćete jelo koristiti meso

5. Kod pripreme mesa za pohanje možete odstraniti kožu dok je kod pripreme mesa za roštilj, paprikaš i slična jela poželjno ostaviti kožu na mesu.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.