I fast food može biti zdrav!Donosimo vam četiri recepta za neodoljive zdrave burgere koji će vas zasiti i opskrbiti svim potrebnim nutrijentima.
Burger od mrkve i slanutka
- 250 g mrkve
- 2 režnja češnjaka
- 350 g ocjeđenog dmBio kuhanog slanutka
- 2 žlice krušnih mrvica
- Po potrebi: tekućina od slanutka
- Začini: peršin, sol, papar, curry
Mrkvu i češnjak naribati te sjediniti sa slanutkom, mrvicama i začinima.
Burger od quinoe
- 2 režnja češnjaka
- 1 manja mrkva
- 1 manji crveni luk
- 150 g dmBio quinoe
- 200 g graha iz konzerve
- Krušne mrvice
- Začini: sol, papar, origano
Češnjak, mrkvu i luk naribati i sjediniti s kuhanom quinoom (quinou oprati te 10 minuta kuhati u duploj količini vode), grahom, mrvicama i začinima.
Burger od tikvice i feta sira
- 1 glavica luka
- 1 tikvica srednje veličine
- 50 g feta sira
- 1 jaje
- 2 žlice brašna
- 1 žlica dmBio sezama
- Krušne mrvice
- Začini: sol, papar, vlasac
Tikvicu naribati i posoliti i ostaviti 30 min da pusti vodu. Istisnuti višak vode te sjediniti s ostalim satojcima.
Burger od kus-kusa i špinata
- 150 g dmBio kus kusa
- 2 režnja češnjaka
- 1 manji crveni luk
- 100 g baby špinata
- 2 žlice parmezana
- Krušne mrvice
- Začini: sol, papar, peršin
Kuskus preliti vrelom vodom i pustiti da odstoji 10 minuta. Sjediniti ga s blanširanim špinatom, ribanim lukom i češnjakom.
Sve burgere peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta te tada dodati šnitu sira i peći još 2-3 minute.