Većinu natjecatelja obradovao je brancin kao namirnica dana. I dok se brat i sestra Ivan i Anka s veseljem prisjećaju djetinjstva i noninih specijaliteta od brancina, Tomislav ga prvi put čisti i priprema. Nije mu baš išlo od ruke pa mu je Drago uskočio u pomoć i pokazao kako se filetira lubin.
U želji da budu drugačiji od ostalih natjecatelja, braća Drago i Vlado odlučili su uz brancina kao prilog ponuditi palentu s - kranjskom kobasicom! I Tomislav i Katarina će svoj brancin obogatiti s malo mesa, pa će ga puniti pancetom. Članovi žirija Ivan Pažanin i Željka Klemenčić skeptični su oko takvih riblje-mesnih kombinacija, no Tomislava Špičeka još više plaše sitne riblje kosti i ljuske koje će sigurno naći u specijalitetima natjecatelja!
Ako se filetira, ne smije imati kosti! Priči kraj!", poručuje Tomislav natjecateljima.
Budite uz RTL i Tri, dva, jedan – kuhaj!" večeras u 20 sati i doznajte hoće li brancin napraviti rošadu na tablici bodova natjecatelja.