U posljednjem, eliminacijskom tjednu na 321-trgu, u kojem se šestero parova bori za imunitet, jedno je sigurno – žiri želi vidjeti napredak u kuhanju, inovativnost na tanjuru i pravu borbu prsa o prsa" među kandidatima. Ako su dobili jednostavne namirnice, ne smiju kuhati preko volje, tek tako da završe zadatak, već trebaju žiriju pokazati da su itekako ambiciozni kada je u pitanju titula najboljeg kulinarsko-amaterskog para, koja nosi i novčanu nagradu.
Nismo mi na kraju sa sezonom, ima još jahanja do kraja. Ali, mi u žiriju odsad očekujemo puno više nego što smo dosad. Više ne želim jesti toplu salatu i više ne želim niti čuti za jelo koje nema masnoće u sebi, i slične osnovne postulate u kuhanju, koje su kandidati već trebali naučiti. Jednostavno se o tome više ne treba razmišljati, oni to moraju znati!", objašnjava Tomislav Špiček , koji će večeras imati pune ruke posla jer kandidati zaboravljaju na te osnovne stvari" kod kuhanja.
Tako će, primjerice, ostati šokiran kada bude vidio da Josip energično i relativno dugo ispire lososa vodom iz pipe, da su Andrea i Barbara povjerovale u njegovu priču kako postoji razlika u pečenju muških i ženskih purećih prsa te da Loreta i Ivana koriste pola kile šećera za pripremu umaka uz piletine.
Koliko šećera vam treba u tom receptu? Jel' vi znate koji je to šećer? A čemu taj muscovado šećer, kakva je razlika između tog i običnog kristala? Karamelizirat ćete ga, kažete... Aha. A nije li on već karameliziran kada je smeđe boje? Pa morate poznavati namirnice s kojima kuhate! Neću vas pitati jesu li vaši pileći fileti od muškog ili ženskog pileta, ali o muscovado šećeru i sličnim stvarima ću vas daviti dok mi do najsitnijih detalja ne objasnite!", viče Špiček na kandidate dodajući kako je ovakvo neznanje veliki minus" u njegovim očima !
Što li će tek reći kada vidi da je natjecateljima palo sirovo meso na pod ili da je tanjur s kojeg mora jesti prekrasno jelo – pun prašine ?! Odgovore donosi novi nastavak kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!", večeras u 21:20 na RTL-u!