Janjetina je još jedna namirnica koja se često nađe na uskrsnom jelovniku. Može se pripremiti na nekoliko načina i svi su ukusni stoga žiri večeras očekuje od natjecatelja da se malo poigraju s maštom jer na raspolaganju imaju svega 60 minuta za pripremu jednog jela! Špiček će na samom početku dati odličan savjet natjecateljima: da ne peku svoje janjeće butove u pećnici jer za takvu obradu mesa jednostavno nemaju vremena , nego da se bace na otkoštavanje i osmisle drugi način njegove pripreme.
Kako to i biva, skoro polovica parova oglušit će se na Špičekov savjet i pripremat će janjetinu s povrćem - u pećnici. Vrijeme će prolaziti, a natjecatelji će biti prisiljeni mijenjati recept i dovršavati meso u tavama! U drugoj, kreativnijoj grupi parova su Drago i Vlado, koji pripremaju janjeći žgvacet , Branka i Vladimir gulaš s krumpirima, Honorata i Josip janjeće ražnjiće te Ina i Dina rolanu janjetinu u skuti .
Špičekove Zagorke, Ana i Snježana, svoj su janjeći but odlučile oplemeniti uz dodatak đumbira , dok su se Marina i Mario dosjetili poslužiti umak od mente i salatu od sirove mrkve. Tko je zbog janjetine 'skočio' na tablici ukupnih ocjena, doznat ćemo večeras u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" u 21:40 na RTL-u!