Ostalo

Špiček: 'Imao sam i škrte učitelje, ali ja nisam takav!'

Ovaj tjedan na 321-trgu kuhaju se jela prema receptima članova žirija.

Press
30.04.2018 17:00

Tomislav Špiček prvi je član žirija koji će natjecateljima pokazati kako se pripremaju tri njegova recepta, i to do najsitnijeg detalja. Kandidati ga cijelo vrijeme imaju na raspolaganju, pa će ga tako imati priliku pitati kako pravilno otkostiti i puniti meso, kako se priprema soufle ili umak od vrganja te kako pohati meso u pivskom tijestu.

Nekad sam kao praktikant, mladi kuhar, imao svakakvih šefova oko sebe. Bili su dosta škrti i nisu htjeli, onak', zdušno predavati i prenositi znanje. Ja sam zato čisto drugačiji, kaj god mogu bi' pokazao, pomogao kad znam.", otkriva Špiček koji je za večeras pripremio tri recepta: Andrea i Barbara te Vjeko i Davorka pripremat će punjeni pačji batak i zabatak, soufle od soje te umak od prošeka i kestena, Josip i Miroslav te Otto i Nikolina bavit će se telećim kotletom, umakom od vrganja, polpetama od heljde uz glaziranu mrkvu, dok će Robert i Ivan te Ivana i Loreta kuhati vratinu u pivskom tijestu, pire sa špekom i porilukom uz dip od ricotte i vlasca.

321kuhaj sezona 6

Ma, Tomek je odličan mentor. On ima strpljenja, sve do detalja objasni, pomogne... On je mirni učitelj, a to je za kuhare velika stvar", ne brine se za današnji zadatak Mateja Domitrović Sabo , Špičekova kolegica sutkinja u showu Tri, dva, jedan – kuhaj!".

Natjecatelji prema zadanim receptima kuhaju glavna jela s prilogom, a sve unutar 75 minuta. Parovi protivničkih timova smješteni na paralelnim jedinicama dijele isti recept, a bodovi će se u tablicu upisati onom paru koji dobije bolje ocjene. Tko su sretnici uz čije će ime pisati brojke, doznat ćete večeras u 21:15, u novom nastavku kulinarskog showa RTL-a!